Supa od crvenog sociva i grilovane sunke

 

Da se ugrejemo u ovim hladnim danima


Potrebno:
-200 gr crvenog sociva
-1 glavica crnog luka
-4 sargarepe
-1 L bujona za supu
-2 kasike ulja
-100 gr tanko isecene sunke (ili pancete)

Priprema:
Sociva oprati hladnom vodom i ostaviti sa strane. Crni luk iseckati sitno, a sargarepu na male tanke prutice, duzine 3-4cm. Na ulju proprziti luk i sargarepu oko 5 minuta. Dodati sociva, promesati, a zatim preliti bujonom. Kuvati oko 15 minuta.
Rernu zagrejati na 190°C. Sunku (ili pancetu) iseci na male trakice, poredjati u pleh i peci ih 7-8 minuta. Supu posluziti toplu sa 3-4 trakice grilovane sunke (pancete).

 

Publicités

Une réflexion sur “Supa od crvenog sociva i grilovane sunke

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s