Jos jedan stari svima dobro poznat recept, koji je kod vecine zapisan po meri u soljicama. Imam i ja tu meru sa soljicama, ali evo za sve one koji vole preciznost, soljice sam pretvorila u gramazu :))
Potrebno:
-2 jaja
-150gr kukuruznog brasna
-150 gr mekog psenicnog brasna
-1 kasicica soli
-140 ml ulja
-250 ml mleka
-200 gr sira (fete)
Priprema:
Sjediniti obe vrste brasna, dodati so, blago razmuceno jaje, ulje i mleko. Sve sastojke dobro promesati pa na kraju dodati sir koji ste prethodno izgnjecili viljuskom. Smesu sipati u manji okrugli pleh (22-24) i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Pravim je slično, umesto mleka stavim kiselu vodu jer mi tada bude vazdušastija. Treba sačuvati stara dobra jela od zaborava. A i decu je bolje poslužiti projicom nego pizzom ili hamburgerom 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Kad spomenu šoljice i gramažu, ovde sam se pronašla:))) Lepa projara tj. projanica, kako je ko već zove. I ja, kao i Jafi, dodam malo kiselice, bude vazdušastija stvarno. Sa jogurtom sam je jednom pravila i nisam bila zadovoljna, testo je bilo teško ko blato. Mislim, beše ukusna ali nije to to. Tako da sada i ja po sličnom receptu kao i ti radim, samo što ide pola mleka, pola kisele.
Sviđa mi seSviđa mi se
Fino, djeci bi se sigurno svidjela!
Sviđa mi seSviđa mi se
Omiljeni receptic, narocito za dorucak ili veceru, cesto umesto mleka stavim jogurt, onda bude jako fina…sad bih gricnula sve sa ovog tanjirica.:)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Poznata, isprobana i omiljena kombinacija! Uz ovaj jedan komad, meni nista drugo ne bi trebalo!
Sviđa mi seSviđa mi se
Potpuno te razumem – meni se cinilo da radim nesto pogresno kad sam kucala recept ( koji je vrlo slican tvome) u gramima, da sam naposletku odlucila da napisem onako kako ga imam, pa kome se svidja, svidja. Divan vesnik zime:)
Sviđa mi seSviđa mi se