Torta sa tresnjama i kremom od pistaca

Nakon sto sam isprobala domacu verziju kreme od pistaca –KLIK-, red je da ga upotrebim na jedan fin i vrlo ukusan nacin 😉

Potrebno:
-9 belanaca
-prstohvat soli
-160 gr secera
-160 gr mlevenih lesnika
-80 gr brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-100 ml ulja

Fil:
-4 zumanca
-750 ml mleka
-200 gr secera
-100 gr kreme od pistaca
-2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
-150 gr putera
-50 gr secera u prahu
-1 manja teglica tresanja iz kompota (200 gr iscedjenih)

i jos:
-2 kesice slag pene

Priprema:

Pomesati brasno sa praskom za pecivo i mlevenim lesnicima. Belanca dobro umutiti sa prsohvatom soli i secerom koji cete postepeno dodavati. Umesati mesavinu brasna i lesnika, pa pazljivo promesati drvenom kutlacom. Na kraju dodati ulje i jos jednom pazljivo sjediniti sastojke. Smesu podeliti na 3 dela, pa ispeci 3 kore u okruglom kalupu (24cm). Kore peci na 180°C, 12 do 15 minuta.
Pripremiti fil, tako sto cete od 750ml mleka oduzeti 100ml i pomesati sa pudingom. U preostalo mleko dodati kremu od pistaca kao i 150gr secera. Kuvati na tihoj vatri da provri, odnosno da se krema od pistaca potpuno otopi i sjedini sa mlekom. Zumanca umutiti sa preostalih 50 gr secera i razmucenim pudingom. Nakon toga dodati provrelo mleko i dobro promesati, a zatim vratiti u serpu (u kojoj se kuvalo mleko) i sve zajedno kuvati jos par minuta, da se smesa stegne kao za puding. Ostaviti sa strane da se ohladi, a zatim kremu sjediniti sa puterom, koji ste prethodno umutili sa secerom u prahu.
Na tacnu staviti 1. koru, pa je premazati 1/3 fila, preko fila rasporediti 1/2 ociscenih tresanja. Staviti 2. koru, premazati 2/3 fila, pa rasporediti preostale tresnje. Na kraju staviti 3. koru i premazati je filom sa svih strana.
Umutiti slag penu prema uputstvu sa kesice pa premazati tortu i naravno ukrasiti po zelji.

Publicités

5 réflexions sur “Torta sa tresnjama i kremom od pistaca

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s