-3 praziluka (oko 350gr)
-3 krompira
-1 crni luk
-3 kasike maslinovog ulja
-1 L vode
-so, biber
Priprema:
Crni luk iseckati sitno, a praziluk na tanke kolutice. Pomesati oba luka, pa na maslinovom ulju proprziti 5 minuta. Dodati sitno iseckan krompir, pa sve zajedno prziti jos minut-dva. Naliti vodom i kuvati 35-40 minuta. Dodati so i biber, pa u multipraktiku izmiksati kuvano povrce, zajedno sa vodom. Supu posluti toplu uz dodatak krutona od hleba.
Prelepa supa.
Sviđa mi seSviđa mi se
Poriluk je u mojoj kuhinji cijelu godinu, ali u hladnije dane pogotovo. Radim ovakvu juhu i garantiram da je odlična!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prava stvar! Ja obožavam praziluk i pripremam nešto slično. Ovu tvoju čorbicu probam obavezno ovih dana:) Divne fotkice.
Sviđa mi seSviđa mi se
Mmmm, jedna od omiljenih supica, narocito prija kada napolju zahladi.:)) p.s.bas su lepe fotkice i tanjiric.:)))
Sviđa mi seSviđa mi se
mmmmm…baš pravo dobra juha…a mi obožavamo poriluk
Sviđa mi seSviđa mi se
taman sam neki dan razmisljala kako cu napraviti ovu supu, jer ga je vec pri kraju dana na pijaci ostalo bas dosta.. i taman pred zatvaranje dodje musterija i pokupuje sav praziluk sa pijace =)))
nadam se da cu je uskoro spremiti! =)
Sviđa mi seSviđa mi se
volim i često spremam!!
Sviđa mi seSviđa mi se
Jedna od omiljenih krem-supa. Krasno si je servirala!
Sviđa mi seSviđa mi se