Napolju i nije bas neko vreme za letnje poslastice, ali to nije razlog da ne „ubacimo“ leto u svoje domove. Prednost ove poslastice je sto se moze pripremati sa zamrznutim malinama koje se lako mogu pronaci u supermarketima.
Potrebno:
-250ml neutralne slatke pavlake 30%m.m.
-100 ml mleka
-60 gr secera
2 lista zelatina
-250 gr malina
-4 kasike secera
Priprema:
Listove zelatina potopiti u hladnu vodu i ostaviti ih da postoje 5-10 minuta. Pomesati mleko i slatku pavlaku, dodati secer pa na tihoj vatri zagrevati do tacke kljucanja. Skloniti sa sporeta. Listove zelatina izvaditi iz vode i iscediti, pa ih ubaciti u provrelo mleko. Dobro promesati i sipati u case. Ostaviti najmanje 3 sata da se panna cotta stegne i ohladi. Nakon toga u serpu sipati maline i secer pa ih kuvati na tihoj vatri 10-ak minuta. Otaviti ih da se malo prohlade, pa servirati preko panna cotte.
Da bi ste dobili ovu „ukuso“ dekoraciju, kada sipate panna cottu u case, stavite ih u kalupe za muffinse (ili neki drugi manji okrugli kalup) pa case nakrenite na jednu stranu i ostavite ih tako ukuso u frizider da se panna cotta stegne, a zatim sipajte fil od malina.
Ima neko kome je vrijeme perfektno za ovakav desert; vrucine su nastupile u mom gradu i rado bih se zasladila sa ovakvom poslasticom.
Sviđa mi seSviđa mi se
Prefino! I slikice su baš lijepe 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Nikako mi se ne dopada Pana cota mada sam nekoliko puta pokušavala da ju zavolim. Ali, oduvek sam želela napraviti neki desert sa ovako ukoso slojevima. Mnogo lepo i elegantno izgleda! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se