Kiš sa tikvicama i sunkom

U zimskom periodu cesto pripremam kis i uvek volim da bude u razlicitoj kombinaciji. Ovog puta spoj je pao na tikvice i sunku. Meni se veoma dopao, a nadam se da ce se dopasti i vama.

Potrebno:

1 pakovanje lisnatog testa (230gr)
-1 crni luk
-3 kasike maslinovog ulja
-1 tikvica
-120 gr sunke
-3 jaja
-200 gr creme fraiche (kisela pavlaka, mileram…)
-50 gr rendanog parmezana
so i biber

Priprema:
Oljustiti tikvicu i iseci na tanke kolutice. Ostaviti je da odstoji 15-ak minuta, a zatim je proprziti zajedno sa lukom koji ste prethodno sitno iseckali. Prziti 10-ak minuta dok povrce ne omeksa. Skloniti sa sporeta i ostaviti sa strane da se prohladi.
U kalup za tart razvuci testo i izbockati ga viljuskom na par mesta. Preko testa rasporediti polovinu sunke koju ste isekli na manje kockice. Preko sunke rasporediti prohladjene tikvice, pa preko tikvica ostatak sunke. Preliti jajima koja ste razmutili sa pavlakom, posuti rendanim sirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.


2 thoughts on “Kiš sa tikvicama i sunkom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s