Znam da ste navikli da na ovoj stranici vidjate uglavnom slatke poslastice, ali u medjuvremenu su mi se nakupili toliko divnih slanih jela, koje sam pripremala zadnjih par dana, tako da ih delim sa vama, dok jos uvek imam recepte koji se vuku na papiricima :))
Potrebno:
-1 veci karfiol
-160 gr sunke
-3 jaja
-200 gr creme fraiche (kisela pavlaka, mileram…)
-200 ml mleka
-60 gr prezli
-50 gr rendanog emmentala
-korijander
-so i biber
Priprema:
Karfiol oprati i odvojiti na cvetice. Kuvati ga 5 minuta u slanoj vodi, zatim procediti i naliti hladnom vodom. Ostaviti malo da se ohladi, a zatim ponovo procediti i ostaviti sa strane. Sunku iseci na male kockice i ostaviti takodje sa strane. Jaja razmutiti, dodati so, mleko, pavlaku i malo seckanog korijandera. Cvetove karfiola uvaljati u prezle pa polovinu poredjati na dnu vatrostalne posude koju ste premazali sa malo putera. Preko karfiola rasporediti polovinu seckane sunke i preliti polovinom razmucene smese od jaja i mleka. Poredjati preostali karfiol, sunku i preliti jajima. Odozgo posuti sirom i peci u zegrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
I ja sam u toj fazi gde su slatkisi preplavili blog i bas imam potrebu da udjem u slanise. Gratin ti je divan (minus korijander) :))
Sviđa mi seSviđa mi se
Pravim i ja vrlo slično tebi, ali bez mesa i davimo se u njemu…i
Sviđa mi seSviđa mi se
Obožavam zapečena jela i obožavam cvjetaču. Moram obavezno ovo isprobati, super izgleda
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlično jelo! Meni se kod tebe sviđa i slatko i slano! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se