Potrebno:
(Original recept)
-2 jaja
-100 gr secera
-1 vanilin secer
-90 gr brasna
-45 gr gustina
-5 gr praska za pecivo
-malo crvene jestive boje
-secer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomesati brasno sa gustinom i praskom za pecivo, pa prosejati. Umutiti zumanca se secerom povecavajuci postepeno brzinu miksera. Mutiti oko 5-6 minuta. Dodati jedno belance i miksati 2 minuta. Dodati cvenu jestivu boju i drugo belance. Nastaviti sa miksanjem jos 2 minuta, a zatim dodati prosejano brasno i pazljivo promesati drvenom kutlacom. Smesu sipati u dresir kesu, pa na plehu koji ste oblozili papirom istiskivati keksice u obliku piskota, duzine 10cm. Ostaviti ih oko 30 minuta da se malo prosuše, zatim posuti secerom u prahu i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 12 minuta. Piskote mozete sacuvati u obliku kakvom jesu, a ako zelite da izgledaju na prave rose de Reims, cim ih izvadite iz rerne, ostrim nozem odsecite krajeve, tako da dobiju pravougaoni oblik.
Ja sam jedan deo piskota pekla u plehu za financiers, a drugi deo u plehu.
Postoje posebni kalupi za ovaj tip keksica koji izgleda ovako –KLIK-.
Juce sam ih pravila, meni su malo blede, bas cu da uporedim recepte. Naletela sam na jedan sajt koji ima dosta recepata sa njima. Saljem ti link, ako ga nemas:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Moze Jeco, bas sam u potrazi za receptima sa ovim piskotama pa bih volela da mi posaljes link :)) Sto se boje tice, ja sam nehotice stavila malo vise crvene boje, pa su zato ovako drecave :))) Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
http://www.fossier.fr/fr/recette, http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette-biscuit-rose-de-reims
Valjda ces nesto naci:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Nije mi uopste palo na pamet da pogledam na njihovom sajtu Fossier, super im je link, a pored toga je na francuskom jeziku :))) I na drugom linku ima interesantnih stvarcica 🙂 Hvala Jeco ! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Savrsene za tiramisu sa malinama …pa malo zelenih pistaca odozgo – divno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Mmm, odlicna ideja :))
Sviđa mi seSviđa mi se