Roze piškote – Roses de Reims

Ove piskote mogu se naci na  trzistu i prilicno su skuplje od onih obicnih koje smo navikli da kupujemo, a evo kako izgledaju -KLIK- Idealne zu za pripremu šarlota, vocnih tiramisu, dekorativnih kolaca.


Potrebno:
(Original recept)

-2 jaja
-100 gr secera
-1 vanilin secer
-90 gr brasna
-45 gr gustina
-5 gr praska za pecivo
-malo crvene jestive boje
-secer u prahu za posipanje

Priprema:
Pomesati brasno sa gustinom i praskom za pecivo, pa prosejati. Umutiti zumanca se secerom povecavajuci postepeno brzinu miksera. Mutiti oko 5-6 minuta. Dodati jedno belance i miksati 2 minuta. Dodati cvenu jestivu boju i drugo belance. Nastaviti sa miksanjem jos 2 minuta, a zatim dodati prosejano brasno i pazljivo promesati drvenom kutlacom. Smesu sipati u dresir kesu, pa na plehu koji ste oblozili papirom istiskivati keksice u obliku piskota, duzine 10cm. Ostaviti ih oko 30 minuta da se malo prosuše, zatim posuti secerom u prahu i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 12 minuta. Piskote mozete sacuvati u obliku kakvom jesu, a ako zelite da izgledaju na prave rose de Reims, cim ih izvadite iz rerne, ostrim nozem odsecite krajeve, tako da dobiju pravougaoni oblik.
Ja sam jedan deo piskota pekla u plehu za financiers, a drugi deo u plehu.
Postoje posebni kalupi za ovaj tip keksica koji izgleda ovakoKLIK-.

Predlog:
Napravite puding od vanile prema uputstvu sa kesice, a zatim ga ukrasite mrvicama rozih piskota.

 


6 thoughts on “Roze piškote – Roses de Reims

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s