Roze piškote – Roses de Reims

Ove piskote mogu se naci na  trzistu i prilicno su skuplje od onih obicnih koje smo navikli da kupujemo, a evo kako izgledaju -KLIK- Idealne zu za pripremu šarlota, vocnih tiramisu, dekorativnih kolaca.


Potrebno:
(Original recept)

-2 jaja
-100 gr secera
-1 vanilin secer
-90 gr brasna
-45 gr gustina
-5 gr praska za pecivo
-malo crvene jestive boje
-secer u prahu za posipanje

Priprema:
Pomesati brasno sa gustinom i praskom za pecivo, pa prosejati. Umutiti zumanca se secerom povecavajuci postepeno brzinu miksera. Mutiti oko 5-6 minuta. Dodati jedno belance i miksati 2 minuta. Dodati cvenu jestivu boju i drugo belance. Nastaviti sa miksanjem jos 2 minuta, a zatim dodati prosejano brasno i pazljivo promesati drvenom kutlacom. Smesu sipati u dresir kesu, pa na plehu koji ste oblozili papirom istiskivati keksice u obliku piskota, duzine 10cm. Ostaviti ih oko 30 minuta da se malo prosuše, zatim posuti secerom u prahu i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 12 minuta. Piskote mozete sacuvati u obliku kakvom jesu, a ako zelite da izgledaju na prave rose de Reims, cim ih izvadite iz rerne, ostrim nozem odsecite krajeve, tako da dobiju pravougaoni oblik.
Ja sam jedan deo piskota pekla u plehu za financiers, a drugi deo u plehu.
Postoje posebni kalupi za ovaj tip keksica koji izgleda ovakoKLIK-.

Predlog:
Napravite puding od vanile prema uputstvu sa kesice, a zatim ga ukrasite mrvicama rozih piskota.

 

Publicités

6 réflexions sur “Roze piškote – Roses de Reims

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s