Kokos pita

Ovaj kolac se godinama priprema u mojoj porodici, s’tim sto sam ovog puta napravila malu modifikaciju. Biskvit sam pripremila u duplo manjoj meri, a zadrzala istu kolicinu preliva kako bi kolac dobio vecu socnost. Takodje sam jedan deo psenicnog brasna zamenila rizinim brasnom. Svakako ako nemate rizino brasno iskoristite psenicno.

Potrebno:
-2 jaja
-250 gr secera
-200 ml mleka
-100 ml ulja
-300 gr psenicnog brasna
-100 gr rizinog brasna
-1/2 praska za pecivo

Preliv:
-150 ml vode
-150 gr secera
-100 gr kokosa
-125 gr margarina
-20 gr kakaa

Priprema:
Pomesati obe vrste brasna sa praskom za pecivo. Umutiti jaja sa secerom. Dodati brasno iz vise puta, naizmenicno dodavajuci i mleko, Na kraju dodati ulje. Smesu sipati u manji cetvrtast kalup i peci na 180°C, 25-30 minuta. Pecenu pitu izvaditi iz rerne iseci na kocke i dok je jos topla preliti je nadevom koji ste pripremili na sledeci nacin.
U serpu staviti vodu, secer i margarin pa na tihoj vatri zagrevati da se sastojci dobro sjedine, odnosno da se secer i margarin potpuno otope. Dodati kakao i mesati dok ne nestanu grudvice. Pomeriti sa sporeta, pa umesati kokos. Preliti preko tople pite i ostaviti da se pita ohladi, najbolje je preko noci.

 


5 thoughts on “Kokos pita

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s