Muffins sa ribizlama i makom

Svaki put kad naidjem na neke lepe korpice za muffins-e, ubacim ih u kolekciju, mada vec duze vreme ih nisam pripremala, pa sam se nasla sa gomilom papirnih korpica. Tako sam resila da konacno krenem sa njihovom upotrebom, a za pocetak vam predlazem ovaj recept koji ce posebno obradovati ljubitelje maka.

Potrebno:

-3 jaja
-200 gr brasna
-1/2 praska za pecivo
-150 gr secera
-100 gr omeksalog putera
-1/2 kasicice sode bikarbone
-200 ml mlacenice (ili jogurta)
-1 kasicica vanila arome
-150 gr ribizli
-20 gr maka

Priprema:
Pomesati brasno sa praskom i bikarbonom. Umutiti jaja sa secerom da potpuno izbele. Dodati omeksali maslac i aromu vanile. Smanjiti brzinu miksera, pa dodati mesavinu brasna. Na kraju dodati mlacenicu (ili jogurt) i mak. U kalupe za muffins poredjati papirne korpice pa u svaku sipati po jednu kasiku umucene smese. Zatim rasporediti par zrnca ribizli, pa ponovo sipati po kasiku testa. Postupak ponoviti dok ne utrosite sve sastojke, s’tim sto morate voditi racuna da ne prepunite kalupe. Najbolje je napuniti 2/3 kalupa. Muffins-e peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Ostaviti ih da se malo prohlade, a zatim izvaditi iz kalupa i sacekati da se potpuno ohlade.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s