Scones sa cheddar sirom

Mlacenicu sam prvi put koristila za pripremu ovih scones-a i mislim da cu je od sada usvojiti u mnogim receptima kao zamenu mleka ili jogurta, kao sto je to bio slucaj sa ovim muffins-ima -klik-. Koriscenjem mlacenice dobicete preukusno, meko testo, koje ce zadrzati svoju mekocu i narednog dana.

Potrebno:
(Original recept)

-270 gr brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-1/3 kasicice bikarbone sode
-1/2 kasicice soli
-80 gr putera
-80 gr rendanog cheddar sira
-50 gr rendanog emmental sira
-140 ml mlacenice (ili jogurta)
-1 jaje

i jos:
-malo mleka za premazivanje
-20 gr rendanog cheddar sira za posipanje

Priprema:

Pomesati brasno, so i prasak za pecivo. Dodati omeksali puter isecen na manje komade. Rukama izmesati testo. Dodati obe vrste sira kao i mlacenicu koju ste prethodno razmutili sa jajetom. Dobicete malo lepljivo testo, sto je normalno. Testo nemojte previse mesiti, vec kada se sastojci spoje izruciti ga na pobrasnjenu dasku i rukama oblikovati krug debljine 2-3 cm. Testo premestite u frizider i ostavite ga 1h. Nakon toga izvaditi iz frizidera i iseci na 8 jednakih trouglica. Premazati mlekom i posuti rendanim cheddar sirom. Peci u zagrejanoj rerni na 200°C, 20-25 minuta.

 

Napomena:
Mlacenicu mozete i sami napraviti tako sto cete u 250ml punomasnog mleka dodati 1 kasiku svezeg cedjenog soka od limuna. Promesati kasikom i ostaviti 15-ak minuta da odstoji, a zatim koristiti.

3 thoughts on “Scones sa cheddar sirom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s