Kiflice sa mlevenim mesom

U poslednje vreme sam cesto u potrazi za dobrim pecivom. Jedan od tih je pogaca « jelka », koju sam pripremala pre par nedelja -klik-, a ove kiflice su zapravo nastale od tog recepta. Koristila sam isti recept, naravno pripremljen na drugaciji nacin.

Potrebno:
-500 gr mekog brasna
-1 kesica suvog kvasca
-1 kasicica secera
-1 kasicica soli
-1 jaje
-150 ml mleka
-150 gr kisele pavlake
-80 ml ulja

Nadev:
-1 glavica crnog luka
-400 gr mlevenog mesa
-3 kasike maslinovog ulja

i jos:
-1 jaje
-2 kasike mleka

Priprema:
Kvasac preliti sa 2 kasike tople vode i ostaviti na sobnoj temperaturi 15-ak minuta. U vecu posudu staviti brasno, so, secer i nadosli kvasac. Dodati blago razmuceno jaje, mleko, kiselu pavlaku i ulje. Zamesiti glatko testo, a zatim ostaviti na toplom mestu oko 2h. U medjuvremenu pripremiti nadev.
Crni luk iseckati sitno, pa ga proprziti par minuta na ulju. Dodati mleveno meso i prziti jos par minuta da meso porumeni. Ostaviti sa strane da se ohladi.

Nadoslo testo premesiti na pobrasnjenoj radnoj dasci i podeliti na 2 dela. Prvi deo rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 1 cm, velicine 20×35 cm, a zatim ostrim nozem iseci na pola tako da se dobiju 2 pravougaonika 10×35 cm.Oba pravougaonika podeliti na 5 dela, dobicete 10 jednakih malih pravougaonika dimenzija 10x7cm. Na svaki staviti po kasiku nadeva (mlevenog mesa) i uviti kao kiflicu. Na vrhu mozete ostrim nozem iseci 3 manje linije, tako da kada uvijate testo dobicete male zasecene sare. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa.

Posto nisam stigla da uslikam ovaj korak pripreme, pokusala sam da napravim jednu malu skicu, nadam se da ce vam biti od pomoci. Mere ne moraju biti precizne u centimetar, ja sam ih koristila zbog lakseg objasnjenja.

Kiflice poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje i ostaviti na sobnoj temperaturi 30-ak minuta. Premazati razmucenim jajetom sa 2 kasike mleka i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Publicités

7 réflexions sur “Kiflice sa mlevenim mesom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s