Mramorna brioš

 

Ovu brios sam morala da pripremam dva puta u razmaku od nedelju dana. Prvi put je nestala brzinom svetlosti, da cak nisam uspela ni jedno jedino parce da izdvojim za slikanje, dok sam drugi put morala da stavim zabranu dok se fotografisanje ne obavi. Recept je iz novina « Maxi Cuisine », a slican recept mozete pronaci na ovoj stranici -klik- ili ovoj -klik-.

Potrebno za testo:

-400 gr brasna ( T45)
-1/2 kesice suvog kvasca
-250 ml mleka
-1 kasicica secera
-60 gr secera
-20 gr putera

Kakao smesa:
-1 belance
-100 ml mleka
-20 gr kakaa
-20 gr brasna
-50 gr secera
-10 gr putera

i jos.
-1 zumance
-1 kasika mleka

Priprema:
Kvasac preliti sa 2 kasike toplig mleka i ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. U vecoj posudi sipati brasno, dodati so, secer i nadosli kvasac. Zatim dodati mleko i na kraju dodati 20 gr otopljenog putera. Zamesiti glatko testo i ostaviti 2h na sobnoj temperaturi.U medjuvremenu pripremiti kakaao smesu.
U serpu sipati mleko i zagrejati do tacke kljucanja. Dodati kakao i promesati. Posebno umutiti belance sa secerom i brasnom. Dodati u smesu od mleka i kakaa, pa na tihoj vatri mesati da se smesa zgusne. Skloniti sa sporeta i umesati puter. Ostaviti da se malo prohladi, a zatim sipati smesu u providnu foliju, oblikovati u pravougaonik i ostaviti u frizider najmanje 30 minuta.

Nakon toga, premesiti testo i na radnoj dasci rastanjiti u obliku pravougaonika. U sredini staviti kakao smesu, pa preklopiti sa jedne, a zatim sa druge strane. Testo ostaviti 10 minuta u frizider, zatim ga okrenuti za 90°, tako da zatvorena strana bude sa vase desne strane i rastanjiti debljine 1 cm. Ponovo preklopiti kao « novcanik », ostaviti 10 minuta u frizider, a zatim ponoviti postupak jos 2 puta, kao kada pripremate lisnato testo. Na kraju rastanjiti testo debljine 1 cm, pa ga uviti kao rolat. Rolat staviti u manji izduzeni pleh koji ste oblozili papirom za pecenje i ostaviti 1h na sobnoj temperaturi. Nakon toga premazati razmucenim zumancetom koje ste pomesali sa kasikom mleka i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

Publicités

4 réflexions sur “Mramorna brioš

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s