Potrebno za testo:
-280 gr brasna
-60 gr secera
-prstohvat soli
-150 gr putera
-1 jaje
Nadev:
-160 gr mlevenih badema
-60 gr secera
-1 jaje
-200 ml neutralne slatke pavlake
i jos:
-20-ak kandiranih tresanja
Priprema:
Pripremiti testo tako sto cete u vecu posudu sipati brasno. Dodati secer, so, puter sobne temperature i blago razmuceno jaje. Zamesiti testo, a zatim uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider najmanje 2h.
Pripremiti nadev. Pomesati mlevene bademe i secer. Jaje blago razmutiti i pomesati sa neutralnom pavlakom pa sjediniti sa mlevenim bademima.
Na radnoj dasci razvuci testo debljine 2-3 mm pa ga staviti u kalup za tart. Testo izbockati viljuskom na par mesta, pa sipati nadev od badema. Rasporediti kandirane tresnje i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 25-30 minuta.
Na isti nacin mozete pripremiti i mini tartelette, stim sto cete u sredini svake korpice staviti po jednu kandiranu tresnju. Pre sluzenja mozete posuti secerom u prahu.
Za dekoraciju sam koristila testo koje mi je preostalo, a zatim modlicom u obliku cveta izvadila zeljeni oblik i ukrasila tart pre pecenja.
Savrseno ti izgledaju, bas mi se svidja ideja sa ostatkom testa, cini ga malo rusticnim:))
Sviđa mi seSviđa mi se
sviđa mi se recept,fil mu je odličan… i slike su baš fine 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Divni su mi ovi cvjetići, a i cijeli tart izgleda super!
Sviđa mi seSviđa mi se
Joj, divno! jednostvno, a mora da se topi u ustima. Osim toga, mogu osjetiti bademe i kandirane višnje. Ma, brže odavde, jer me pogled na ovo i previše mami….:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Ovaj slatkis je bas poseban, svidja mi se celokupna prezentacija i cvetici na vrhu.:)))
Sviđa mi seSviđa mi se