Tart sa bademima i kandiranim tresnjama

Potrebno za testo:

-280 gr brasna
-60 gr secera
-prstohvat soli
-150 gr putera
-1 jaje

Nadev:

-160 gr mlevenih badema
-60 gr secera
-1 jaje
-200 ml neutralne slatke pavlake
i jos:
-20-ak kandiranih tresanja

Priprema:

Pripremiti testo tako sto cete u vecu posudu sipati brasno. Dodati secer, so, puter sobne temperature i blago razmuceno jaje. Zamesiti testo, a zatim uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider najmanje 2h.
Pripremiti nadev. Pomesati mlevene bademe i secer. Jaje blago razmutiti i pomesati sa neutralnom pavlakom pa sjediniti sa mlevenim bademima.
Na radnoj dasci razvuci testo debljine 2-3 mm pa ga staviti u kalup za tart. Testo izbockati viljuskom na par mesta, pa sipati nadev od badema. Rasporediti kandirane tresnje i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 25-30 minuta.
Na isti nacin mozete pripremiti i mini tartelette, stim sto cete u sredini svake korpice staviti po jednu kandiranu tresnju. Pre sluzenja mozete posuti secerom u prahu.
Za dekoraciju sam koristila testo koje mi je preostalo, a zatim modlicom u obliku cveta izvadila zeljeni oblik i ukrasila tart pre pecenja.


5 thoughts on “Tart sa bademima i kandiranim tresnjama

Postavi komentar