Donuts

Volim Dr Oetker-ove recepte. Nakon sto sam isprobala recept za krofne -klik- na redu su dosle i americke krofne. Jedina mana je sto od ove mere ispadne 10-12 krofni, pa vas odmah u startu savetujem da udvostrucite meru.


Potrebno:
(Izvor recepta)

-375 gr brasna
-150 ml mleka
-60 gr putera
-1 kesica suvog kvasca
-40 gr secera
-prstohvat soli
-1 jaje
-1 vanilin secer
-1 kasicica ruma

i jos:
-1 L ulja
-150 gr cokolade (candy melts u ljubicastoj boji)
-2 kasike ulja
-dekorativne bombonice

Priprema:
Pomesati kvasac sa dve kasike vode i ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. Mleko zagrejati sa puterom na tihoj vatri da se puter potpuno otopi, a zatim ostaviti sa strane da se malo prohladi. U vecu posudu staviti brasno, secer, so, dodati kvasac i blago razmuceno jaje. Zatim dodati mleko sa puterom i na kraju dodati rum, pa zamesiti glatko testo. Testo prekriti cistom krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 2h. Nakon toga testo premesiti na pobrasnjenoj radnoj dasci i rastanjiti debljine 1 cm. Testo vaditi okruglom modlicom precnika 6-7 cm, a zatim manjom modlicom precnika 2-3 cm izvaditi male krofnice u sredini. Postupak ponoviti dok ne utrosite svo testo. Krofne poredjati na radnoj dasci i ostaviti ih oko 30 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih prziti u ulju. Idealna temperaturu ulja je oko 175°C. Krofne prziti tako sto cete onu stranu koja je bila okrenuta na gore spustite u vrelom ulju na dole. Prziti minut-dva, a zatim krofnu preokrenuti sa druge strane.Przene krofne izvaditi na papir kako bi upio visak masnoce i ostaviti ih da se prohlade. Cokoladu otopiti na pari sa 2 kasike ulja, a zatim ohladjene krofne umociti u cokoladu i ostaviti sa strane da se cokolada stegne. Po zelji mozete ukrasiti dekorativnim bombonicama.

Publicités

3 réflexions sur “Donuts

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s