Cheesecake Matcha i rodjendan

Moja slatka kuhinja je 6. marta napunila 3 godine. Tom prilikom zelim da se zahvalim svim citaocima koji me verno prate u ovom virtuelnom svetu na predivnim komentarima, predlozima i sugestijama. Nadam se da cemo se i dalje druztiti na ovoj stranici, mada se desava da sam po nekad manje prisutna na blogu iz raznih razloga, ali uvek volim da se vratim ovde i podelim sa vama nesto novo iz moje male ali slatke kuhinje. Ovog puta vam predlazem ovaj preukusni Cheesecake sa dodatkom zelenog caja Matcha i naravno svim dragim damama zelim Srecan 8. mart.

Potrebno:
(Original recept)

Podloga:
-120 gr keksa sa kokosom
-30 gr putera

Nadev:
-250 gr krem sira (Philadelphia)
-250 gr mascarpone sira
-200 ml kokosovog mleka
-1 kasika zelenog caja Matcha
-110 gr secera u prahu
-1 kesica zelatina u prahu
-2 kasike vode
-1 kasika limunovog soka

Dekoracija:
-50 gr bele cokolade
-1/2 kasicice zelenog caja Matcha

i jos:
-125 gr malina
-2 kasike secera
-1 kesica zelatina u prahu
-2 kasike vode

Priprema:
Otopiti puter na tihoj vatri pa preliti preko keksa koji ste prethodno sitno izmiksali u multipraktiku. Staviti u manji okrugli kalup cije se stranice otvaraju. Dobro izravnjati podlogu i blago pritisnuti rukama. Ostaviti u frizider 30 minuta.
Zelatin preliti sa 2 kasike vode i ostaviti 10-ak minuta. U manju serpu sipati kokosovo mleko i zagrevati do tacke kljucanja. Dodati Matcha caj i promesati. Nakon toga zelatin otopiti na tihoj vatri i dodati mesavini kokosovog mleka i Matcha caja. Promesati i ostaviti sa strane dok pripremate sir. Pomesati obe vrste sira, dodati secer u prahu i izmiksati kratko da se sastojci sjedine. Dodati prohladjeno kokosovo mleko i iscedjen sok od limuna. Pazljivo promesati pa sipati u kalup preko podloge. Ostaviti u frizider najmanje 3h, a najbolje je preko noci.
Za dekoraciju otopiti na pari belu cokoladu i Matcha caj pa razmazati u tankom sloju na masnom papiru za pecenje ili nekoj cvrstoj podlozi. Kada se cokolada stegne, ali u isto vreme je jos po malo mekana, ostrim nozem rezati ivice cokolade tako da dobijete ove valjkaste oblike.
Maline kuvati sa secerom 10-ak minuta na tihoj vatri, skloniti sa sporeta pa dodati otopljeni zelatin koji ste prethodno pomesali sa 2 kasike vode i ostavili da nabubri 10-ak minuta. Sipati u polu kruzne silikonske kalupe (kao sto su oni za izradu cake pops) i ostaviti u frizider da se potpuno stegnu. Nakon toga izvaditi maline iz kalupa i dekorisati cheesecake.

Publicités

8 réflexions sur “Cheesecake Matcha i rodjendan

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s