Potrebno:
-250 gr brasna
-40 gr putera
-1 kasicica secera
-1 kasicica soli
-1/2 kesice suvog kvasca (ili 12 gr svezeg)
-1 jaje
-100 ml mleka
-2 kasike susama
Nadev:
-150 gr krem sira
-2 kasike seckanog vlasca
i jos:
-1 jaje za premazivanje
-1 kasika mleka
-susam
Priprema:
Pomesati kvasac sa 2 kasike vode i ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. U vecu posudu sipati brasno, dodati so, secer i nadosli kvasac. Zatim dodati mlako mleko, razmuceno jaje i omeksali puter. Zamesiti glatko testo. Na kraju umesati 2 kasike susama. Testo ostaviti na toplom mestu oko 2h. Nakon toga premesiti na pobrasnjenoj radnoj dasci i rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 1 cm.
Krem sir pomesati sa seckanim vlascem pa premazati testo do 2/3. Preostalu 1/3 testa iseci na trake, debljine 1,5 cm. Testo uviti kao rolat i formirati ga u obliku kruga. Ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim premazati razmucenim jajetom sa 1 kasikom mleka. Posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 25-30 minuta.
Divan hlebic. Jako lepo izgleda a punjenje mu bas daje dobar smekic. Uh, kako bi mi odgovaralo za doručak.
Sviđa mi seSviđa mi se
Vijenac ima prekrasnu boju, baš savršeno izgleda. Super ideja za punjenje!
Sviđa mi seSviđa mi se
Ovo bih voljela za fini doručak, ali to bi značilo da moram ustati poprilično rano zbog dizanja tijesta. A to baš i ne dolazi u obzir. U principu, jako volim dizana tijesta, ali ih nikada ne radim. :))
Sviđa mi seSviđa mi se
Vec zamisljam ovaj vencici na uskrsnjem stolu, divan receptic.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Super mi ovo izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se