Venac sa sirom i vlascem

U poslednje vreme u mojoj kuhinji su sve vise aktuelna slana peciva. Nazalost ne stizem sve da ih uslikam, ali ovaj hleb u obliku venca me je potpuno odusevio, pa evo i recepta.

Potrebno:
-250 gr brasna
-40 gr putera
-1 kasicica secera
-1 kasicica soli
-1/2 kesice suvog kvasca (ili 12 gr svezeg)
-1 jaje
-100 ml mleka
-2 kasike susama

Nadev:
-150 gr krem sira
-2 kasike seckanog vlasca

i jos:
-1 jaje za premazivanje
-1 kasika mleka
-susam

Priprema:
Pomesati kvasac sa 2 kasike vode i ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. U vecu posudu sipati brasno, dodati so, secer i nadosli kvasac. Zatim dodati mlako mleko, razmuceno jaje i omeksali puter. Zamesiti glatko testo. Na kraju umesati 2 kasike susama. Testo ostaviti na toplom mestu oko 2h. Nakon toga premesiti na pobrasnjenoj radnoj dasci i rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 1 cm.

Krem sir pomesati sa seckanim vlascem pa premazati testo do 2/3. Preostalu 1/3 testa iseci na trake, debljine 1,5 cm. Testo uviti kao rolat i formirati ga u obliku kruga. Ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim premazati razmucenim jajetom sa 1 kasikom mleka. Posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 25-30 minuta.



5 thoughts on “Venac sa sirom i vlascem

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s