Potrebno:
-250 gr testenine po zelji (koristila sam Coudes Rayés)
-1 crni luk
-2 sargarepe
-1 manja teglica sampinjona (200 gr)
-200 gr pileceg belog mesa
-200 ml neutralne pavlake za kuvanje
-4 kasike maslinovog ulja
-so, biber
-puter za premazivanje posude
Crumble:
-50 gr putera
-50 gr rendanog parmezana
-50 gr prezli
-malo rendanog emmental-a
Priprema:
U vecoj posudi sipati vodu, posoliti i skuvati testeninu. Procediti i ostaviti sa strane. U medjuvremenu pilece belo meso iseci na manje kockice i proprziti sa 2 kasike maslinovog ulja. Ne morate ga prziti previse vec koliko da dobije rumenu boju. Crni luk i sargarepu iseci sitno pa na 2 kasike maslinovog ulja dinstati oko 5 minuta. Dodati sampinjone i nastaviti sa dinstanjem jos par minuta. Na kraju dodati przeno meso, a zatim umesati i makarone. Preliti pavlakom i posoliti po ukusu. Dobro izmesati sve sastojke pa sipati u vecu keramicku posudu koju ste premazali sa malo putera.
Pripremiti crumble tako sto cete pomesati puter, parmezan i prezle, pa rukama ismesati sastojke dok ne dobijete peskovitu smesu. Grudvice rasporediti preko testenine, a zatim posuti sa malo rendanog emmentala. Peci u zagrejanoj rerni na 200°C, 20-25 minuta.
I ja sam se uzelela malo slanih stvari, ovakve kombinacije paste su mi najdraze:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Divna kombinacija; gljive, piletina i pavlaka! Savrseno!
Sviđa mi seSviđa mi se