Zapecena testenina sa piletinom i sampinjonima

Odavno na blogu nisam objavila neki konkretan recept koji ce vam posluziti kao ideja ili inspiracija za neki nedeljni rucak. Zato evo jednog finog, laganog rucka koji nije previse zahtevan, a vrlo je ukusan.


Potrebno:
-250 gr testenine po zelji (koristila sam Coudes Rayés)
-1 crni luk
-2 sargarepe
-1 manja teglica sampinjona (200 gr)
-200 gr pileceg belog mesa
-200 ml neutralne pavlake za kuvanje
-4 kasike maslinovog ulja
-so, biber
-puter za premazivanje posude

Crumble:
-50 gr putera
-50 gr rendanog parmezana
-50 gr prezli
-malo rendanog emmental-a

Priprema:
U vecoj posudi sipati vodu, posoliti i skuvati testeninu. Procediti i ostaviti sa strane. U medjuvremenu pilece belo meso iseci na manje kockice i proprziti sa 2 kasike maslinovog ulja. Ne morate ga prziti previse vec koliko da dobije rumenu boju. Crni luk i sargarepu iseci sitno pa na 2 kasike maslinovog ulja dinstati oko 5 minuta. Dodati sampinjone i nastaviti sa dinstanjem jos par minuta. Na kraju dodati przeno meso, a zatim umesati i makarone. Preliti pavlakom i posoliti po ukusu. Dobro izmesati sve sastojke pa sipati u vecu keramicku posudu koju ste premazali sa malo putera.
Pripremiti crumble tako sto cete pomesati puter, parmezan i prezle, pa rukama ismesati sastojke dok ne dobijete peskovitu smesu. Grudvice rasporediti preko testenine, a zatim posuti sa malo rendanog emmentala. Peci u zagrejanoj rerni na 200°C, 20-25 minuta.

 


2 thoughts on “Zapecena testenina sa piletinom i sampinjonima

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s