Krompir corba

Ova corba je jedan od mojih omiljenih recepta koji cesto pripremam u trenucima kada pozelim neki laganiji obrok, recimo u vecernjim satima. U corbu mozete ubaciti i neko mesance, ali ja je ipak volim u vegetarijanskoj varijanti.


Potrebno:
-1 kg krompira
-2 sargarepe
-1 crni luk
-3 lista lovora
-1-1,5 L vode
-3 kasike maslinovog ulja
-1 kasicica aleve paprike
-1 kasika vegete
-biber

Priprema:
Oljustiti krompir i iseci na manje komadice. Sargarepu takodje oljustiti i iseci sitno, kao i luka. U vecu posusudu staviti ulje, dodati par kasika vode pa na tihoj vatri dinstati luk i sargarepu oko 5 minuta. Nakon toga dodati krompir i alevu papriku, promesati i dinstati minut-dva. Zatim naliti vodom i sacekati da provri, pa ubaciti lovorov list i zaciniti vegetom. Nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri oko 30 minuta, odnosno da krompir omeksa. Sluziti toplo.


2 thoughts on “Krompir corba

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s