Potrebno:
-1 kg krompira
-2 sargarepe
-1 crni luk
-3 lista lovora
-1-1,5 L vode
-3 kasike maslinovog ulja
-1 kasicica aleve paprike
-1 kasika vegete
-biber
Priprema:
Oljustiti krompir i iseci na manje komadice. Sargarepu takodje oljustiti i iseci sitno, kao i luka. U vecu posusudu staviti ulje, dodati par kasika vode pa na tihoj vatri dinstati luk i sargarepu oko 5 minuta. Nakon toga dodati krompir i alevu papriku, promesati i dinstati minut-dva. Zatim naliti vodom i sacekati da provri, pa ubaciti lovorov list i zaciniti vegetom. Nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri oko 30 minuta, odnosno da krompir omeksa. Sluziti toplo.
Izgleda odlicno ; svi volimo krompir corbu!
Sviđa mi seSviđa mi se
Recept za sva vremena! Divno izgleda:))
Sviđa mi seSviđa mi se