Krompir corba

Ova corba je jedan od mojih omiljenih recepta koji cesto pripremam u trenucima kada pozelim neki laganiji obrok, recimo u vecernjim satima. U corbu mozete ubaciti i neko mesance, ali ja je ipak volim u vegetarijanskoj varijanti.


Potrebno:
-1 kg krompira
-2 sargarepe
-1 crni luk
-3 lista lovora
-1-1,5 L vode
-3 kasike maslinovog ulja
-1 kasicica aleve paprike
-1 kasika vegete
-biber

Priprema:
Oljustiti krompir i iseci na manje komadice. Sargarepu takodje oljustiti i iseci sitno, kao i luka. U vecu posusudu staviti ulje, dodati par kasika vode pa na tihoj vatri dinstati luk i sargarepu oko 5 minuta. Nakon toga dodati krompir i alevu papriku, promesati i dinstati minut-dva. Zatim naliti vodom i sacekati da provri, pa ubaciti lovorov list i zaciniti vegetom. Nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri oko 30 minuta, odnosno da krompir omeksa. Sluziti toplo.

Publicités

2 réflexions sur “Krompir corba

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s