Endivija se skoro nikad nije nalazila u mojoj kuhinji. Medjutim nakon sto sam probala crvenu endiviju stvar se promenila. Crvena endivija je odlicna za salate, a jedna od kombinacija je sa prazilukom. Pa posto nam je prolece na pragu uzivajte u ovim veselim bojama.
Potrebno:
-1/2 glavice zelene salate
-2 crvene endivije
-1 praziluk
-10-ak cherry paradajza
Preliv:
-2 kasike maslinovog ulja
-1 kasika Balsamique blanc sirceta
-1 kasicica senfa
-2 kasike creme fraiche (pavlake, mileram…)
-so
Priprema:
Zelenu salatu oprati i iskidati na manje listove. Endiviju takodje oprati, ukloniti prve listove, a zatim je iseci ukoso na trakice. Praziluk podeliti na pola, pa seci tanke polumesece, a paradajz iseci na polovine. Staviti u vecu posudu i zaciniti prelivom.
Za preliv je potrebno izmesati sve sastojke. Mozete dodati manje-vise neku kasicicu. Ja sam ih merila po svom ukusu, a svakako ako volite kremastiji ukus dodajte jos jednu kasiku pavlake ili senfa za one koji vole ljuto.
Boje su bas divne! Zbog ovakvih stvari volim prolece, divna ideja za salatu:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Šarenilo ove salate je čini primamljivom!
Sviđa mi seSviđa mi se