Tart sa prazilukom i tikvicama

Na blogu postoje vec par recepta za pripremu kiša i tarta. Ovog puta vam predlazem kombinaciju praziluka i tikvice sa dodatkom susama koji daje mali krokant omeksalom povrcu.

Potrebno:

Prhko testo:
-150 gr glatkog brasna (T55)
-100 gr spelt brasna
-1 jaja
-50 ml ulja
-40 ml vode
-1 ravna kasicica soli

Nadev:
-2 tikvice
-1 praziluk
-1 crni luk
-3 kasike maslinovog ulja
-3 jaja
-200 ml creme fraiche (mileram, pavlake…)
-2 kasike pecenog susama

Priprema:
Zamesiti testo tako sto cete pomesati obe vreste brasna. Dodati so, blago razmuceno jaje, ulje i vodu. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti 2h na hladnom.

Nadev:
Tikvice oprati i izrendati. Praziluk preseci po duzini, pa iseci na tanke polumesece. Crni luk takodje iseckati sitno. U dublji tiganj sipati maslinovo ulje, dodati povrce i prziti na tihoj vatri 10-ak minuta, da povrce omeksa. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se malo prohladi.
U medjuvremenu izvaditi testo iz frizidera pa ga na radnoj povrsini koju ste posuli sa malo brasna rastanjiti u obliku kruga debljine 2-3 mm. Testo preneti u kalup za tart i izbockati ga viljuskom na par mesta. Preko testa rasporediti prohladjeno povrce, a preko povrca posuti susam. Posebno umutiti jaja sa pavlakom i preliti preko povrca. Tart peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

 


8 thoughts on “Tart sa prazilukom i tikvicama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s