Na blogu postoje vec par recepta za pripremu kiša i tarta. Ovog puta vam predlazem kombinaciju praziluka i tikvice sa dodatkom susama koji daje mali krokant omeksalom povrcu.
Potrebno:
Prhko testo:
-150 gr glatkog brasna (T55)
-100 gr spelt brasna
-1 jaja
-50 ml ulja
-40 ml vode
-1 ravna kasicica soli
Nadev:
-2 tikvice
-1 praziluk
-1 crni luk
-3 kasike maslinovog ulja
-3 jaja
-200 ml creme fraiche (mileram, pavlake…)
-2 kasike pecenog susama
Priprema:
Zamesiti testo tako sto cete pomesati obe vreste brasna. Dodati so, blago razmuceno jaje, ulje i vodu. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti 2h na hladnom.
Nadev:
Tikvice oprati i izrendati. Praziluk preseci po duzini, pa iseci na tanke polumesece. Crni luk takodje iseckati sitno. U dublji tiganj sipati maslinovo ulje, dodati povrce i prziti na tihoj vatri 10-ak minuta, da povrce omeksa. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se malo prohladi.
U medjuvremenu izvaditi testo iz frizidera pa ga na radnoj povrsini koju ste posuli sa malo brasna rastanjiti u obliku kruga debljine 2-3 mm. Testo preneti u kalup za tart i izbockati ga viljuskom na par mesta. Preko testa rasporediti prohladjeno povrce, a preko povrca posuti susam. Posebno umutiti jaja sa pavlakom i preliti preko povrca. Tart peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Ovo mi se jaaaaako sviđa, volim obje vrste povrća, a ovako kombinirane mora da su odlične. Za probati!
Sviđa mi seSviđa mi se
Sastojci koji obecavaju, posebno volim „krckavi“ dodatak.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Nisam nikad kombinirala tikvice s porilukom, ali kako obožavam slane pite sigurno bi mi se i ova svidjela
Sviđa mi seSviđa mi se
Uu, fino izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
Idealna za mene!
Sviđa mi seSviđa mi se
Divan je. Mislim da bi testo bilo sjajno i samo sa speltinim brašnom… 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Božanstveno izgleda i skroz je po mom ukusu! ♥
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja ovde ne bih ništa rekla, da ne pokvarim ovu divotu:) Divnoooo ❤
Sviđa mi seSviđa mi se