Sataraš

Jos jedan u nizu brzih, lakih i ukusnih obroka. Ovog puta je u pitanju sataraš koji uvek pripremam uz dodatak jaja, sto i nije obavezno. Posluzite ga uz dodatak mesa ili pirinca, a odlican je i kao samostalno jelo.

Potrebno:
-1 crni luk
-2 crvene paprike
-2 zute paprike
-2 paradajza
-3 jaja
-3 kasike maslinovog ulja
-oko 100 ml vode
-so, biber…

Priprema:
Paprike oprati i iseckati na sitne trakice. Paradajz potopiti par minuta u vrelu vodu, a zatim ga oljustiti i iseckati na manje komade. Crni luk takodje oljustiti i iseckati sitno pa ga dinstati 5 minuta na maslinovom ulju. Dodati sitno seckanu papriku i dinstati oko 40 minuta, mesajuci s’vemena na vreme uz postepeno dodavanje vode. Nakon toga dodati sitno seckane komadice paradajza i prziti jos 10-ak minuta. Jaja posoliti i razmutiti pa preliti preko povrca. Kada su jaja przena ukloniti sa sporeta, dodati zacine po zelji i sluziti toplo.

 


2 thoughts on “Sataraš

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s