Sataraš

Jos jedan u nizu brzih, lakih i ukusnih obroka. Ovog puta je u pitanju sataraš koji uvek pripremam uz dodatak jaja, sto i nije obavezno. Posluzite ga uz dodatak mesa ili pirinca, a odlican je i kao samostalno jelo.

Potrebno:
-1 crni luk
-2 crvene paprike
-2 zute paprike
-2 paradajza
-3 jaja
-3 kasike maslinovog ulja
-oko 100 ml vode
-so, biber…

Priprema:
Paprike oprati i iseckati na sitne trakice. Paradajz potopiti par minuta u vrelu vodu, a zatim ga oljustiti i iseckati na manje komade. Crni luk takodje oljustiti i iseckati sitno pa ga dinstati 5 minuta na maslinovom ulju. Dodati sitno seckanu papriku i dinstati oko 40 minuta, mesajuci s’vemena na vreme uz postepeno dodavanje vode. Nakon toga dodati sitno seckane komadice paradajza i prziti jos 10-ak minuta. Jaja posoliti i razmutiti pa preliti preko povrca. Kada su jaja przena ukloniti sa sporeta, dodati zacine po zelji i sluziti toplo.

 

Publicités

2 réflexions sur “Sataraš

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s