Spargle sa ementalom

Sezona je spargli, pa vam zato preporucujem da isprobate ovaj lagan recept koji je postao omiljen u mojoj ishrani.

Potrebno:
-1 pakovanje spargli (oko 20-ak)
-3 kasike maslinovog ulja
-1/2 kasicice mlevenog belog luka
-20 gr rendanog emmental sira
-so
-biber
Priprema:

Oprati spargle pa im odstraniti donji drvenasti deo (oko 2-3 cm). Poredjati u pleh koji ste premazali kasikom maslinovog ulja. Dodati beli luk, so i biber, pa poprskati preostalim maslinovim uljem. Po sredini rasporediti sir i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 12-16 minuta. Posluziti sa nekim finim umakom i grickati bez grize savesti.

 


3 thoughts on “Spargle sa ementalom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s