Cokoladna jaja sa maskarpone kremom

Srecan Uskrs svima koji danas slave -Hristos Vaskrse!

Potrebno:

-4 cokoladna jaja (velicina obicnih jaja)
-100 ml slatke neutralne pavlake (min. 30% m.m.)
-50 gr mascarpone sira
-20-30 gr secera u prahu
-1 kasicica dzema od kajsija

Priprema:
Prvo pripremiti cokoladna jaja. Potrebna vam je jedna manja posuda, jedna staklena malo veca posuda i malo vode.

Vodu zagrejati do tacke kljucanja pa sipati u manju posudu. Posudu sa vodom poklopiti staklenom posudom i sacekati da se malo zagreje od pare.
Uzimati jedno po jedno cokoladno jaje, pa ih kruznim pokretima otapati na staklenoj posudi dok ne dobijete zeljeni otvor.
Pavlaku umutiti sa secerom u prahu, pa na kraju umesati mascarpone sir. Sipati u dresir kesu sa malim otvorom, pa pazljivo puniti cokoladna jaja. Na vrh sipati po 1/4 kasicice dzema od kajsije. Pripremljena jaja cuvati na hladnom najmanje 2h pre sluzenja.

 


2 thoughts on “Cokoladna jaja sa maskarpone kremom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s