Salata sa sparglama, jajima i rukolom

 

Ponovo nastavljam sa jajima i jednom preukusnom salatom sa dodatkom spargli. Ova salata vam moze posluziti i kao obrok, pa vas odmah savetujem, ako je pripremate za dve osobe, povecajte kolicinu…

Potrebno:
-10-ak spargli
-2 kuvana jaja
-50 gr rukole
-10-ak cherry paradajza
-2 kasike pecenog susama
-2 kasike rendanog parmezana

Preliv:
-2 pune kasike jogurta
-1 kasika majoneza
-2 kasike maslinovog ulja
-1 kasika jabukovog sirceta
-so

Priprema:

Spargle oprati, odstraniti im donji drvenasti deo (oko 2-3 cm), pa ih kuvati u posoljenoj vodi 5 minuta. Procediti pa ih preliti hladnom vodom, kako bi zadrzale zelenu boju. Kada se prohlade prosuti vodu i procediti.
U dublji tanjir poredjati rukolu, dodati cherry paradajz koji ste isekli na polovine, jaja isecena na tanke kolutice, spargle, susam i parmezan. Pomesati sve sastojke za preliv i preliti preko salate.


Publicités

6 réflexions sur “Salata sa sparglama, jajima i rukolom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s