Salata sa sparglama, jajima i rukolom

 

Ponovo nastavljam sa jajima i jednom preukusnom salatom sa dodatkom spargli. Ova salata vam moze posluziti i kao obrok, pa vas odmah savetujem, ako je pripremate za dve osobe, povecajte kolicinu…

Potrebno:
-10-ak spargli
-2 kuvana jaja
-50 gr rukole
-10-ak cherry paradajza
-2 kasike pecenog susama
-2 kasike rendanog parmezana

Preliv:
-2 pune kasike jogurta
-1 kasika majoneza
-2 kasike maslinovog ulja
-1 kasika jabukovog sirceta
-so

Priprema:

Spargle oprati, odstraniti im donji drvenasti deo (oko 2-3 cm), pa ih kuvati u posoljenoj vodi 5 minuta. Procediti pa ih preliti hladnom vodom, kako bi zadrzale zelenu boju. Kada se prohlade prosuti vodu i procediti.
U dublji tanjir poredjati rukolu, dodati cherry paradajz koji ste isekli na polovine, jaja isecena na tanke kolutice, spargle, susam i parmezan. Pomesati sve sastojke za preliv i preliti preko salate.



6 thoughts on “Salata sa sparglama, jajima i rukolom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s