Granola sa kokosom i orasima

Ovu granolu sam prvi put pripremala iz znatizelje, jer me je uvek interesovao taj domaci ukus. Medjutim nakon sto sam uvidela drasticnu razliku izmedju ove granole i idustrijskih pahuljica, muslija i slicno, odmah sam se okranula ovoj zdravijoj varijanti, koja sadrzi vrlo malo secera. Recept je inace iz knjige „J’arrete le sucre“ koju bih preporucila svima koji vole zdrav nacin ishrane.

Potrebno:

-115 gr kokosovog brasna
-150 gr oraha
-1 kasika chia semenki
-1/2 kasicice cimeta
-4 kasike kokosovog ulja
-1 kasika meda (ili rizinog sirupa)
-90 gr ovsenih pahuljica

Priprema:
Orahe iseckati na krupnije komadice, dodati kokosovo brasno, chia semenke, cimet, otopljeno kokosovo ulje, med i ovsene pahuljice. Sve zajedno dobro izmesati i sipati u veci pleh, koji ste oblozili papirom za pecenje. Peci na 160°C, izmedju 15 i 25 minuta. Sto duze pecete, boja i ukus ce biti izrazeniji. Granolu ostaviti da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim cuvati u hermeticki zatvorenoj kutiji. Mozete je koristiti za dorucak kao zamenu industrijskim pahuljicama ili jednostavno pomesati u obican grcki jogurt. Dobicete finu aromu koja ce odlicno zameniti secer.

Napomena:
Mere za recept sam prepolovila, pa vam od ove mere ispadne kolicina dovoljna za nekih nedelju dana. Ako ne zelite da svake nedelje pripremate granolu, udvostrucite sastojke. Takodje jedan deo oraha mozete zameniti semenkama bundeve, suncokreta i slicno ili koristiti mesavinu oraha (indijski, pekan i slicno…)

 


4 thoughts on “Granola sa kokosom i orasima

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s