Rolnice sa dzemom od jagoda

Ovaj recept mi vec duze vreme stoji u arhivi, pa s`obzirom da pocinje sezona jagoda, mislim da je pravo vreme da ga podelim sa vama.
 


Potrebno:
(izvor recepta)

-450 gr brasna (T45)
-16 gr svezeg kvasca
-55 gr secera
-1 kasicica soli
-1 jaje
-50 gr vode
-180 ml mleka
-75 gr putera

Glazura:
-70 gr krem sir ( Philadelphia)
-55 gr secera u prahu
-1/2 limuna (sok i korica)

 i jos:
-dzem od jagoda

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakom mleku i ostaviti 15-ak minuta da se aktivira. U vecu posudu staviti brasno, secer, so nadosli kvasac sa mlekom, vodu i blago razmuceno jaje. Spiralnim nastavcima za testo mutiti 5 minuta ( ili dobro zamesiti rukama). Na kraju umesati omeksali puter i mutiti jos par minuta da smesa postane homogena. Testo je dobro kada pocne da se odvaja od posude. Testo formirati u obliku lopte, staviti u neku dublju posudu, pokriti cistom kuhinskom krpom i ostaviti 2h na sobnoj temperaturi da udvostruci volumen. Nakon toga testo blago izudarati pesnicama (degazirati) i ostaviti 30 minuta u frizider.
Testo izvaditi iz frizidera, pa na radnoj povrsini koju ste posuli brasnom, rastanjiti u obliku kvadrata (45×45). Testo premazati dzemom od jagoda (ostaviti prazno 10 cm pri kraju), uviti u rolat, a zatim ga iseci na 9 do 12 jednakih delova tj. rolnica. Rolnice poredjati u pleh koji ste premazali sa malo otopljenog putera (dimenzije pleha 23×23) i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 1h da narastu.
Rolnice peci u zegrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 160°C i peci jos 10-15 minuta.
U medjuvremenu pripremiti glazuru tako sto cete pomesati krem sir sa secerom u prahu. Dodati sok i koricu limuna pa viljuskom sjediniti sve sastojke. Pecene rolnice izvaditi iz rerne, ostaviti 10-ak minuta da se prohlade, a zatim kasikom rasporediti glazuru preko rolnica.

 

 

Publicités

6 réflexions sur “Rolnice sa dzemom od jagoda

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s