Klafuti sa amarantom i tresnjama

Ovih dana sam sasvim slucajno pronasla amarant. Vidjala sam vec recepte sa amarantom, a po najvise kod Olivere na blogu „Ja u kuhinji“-klik- gde mozete naci zaista predivan izbor recepta sa ovim zrncima. Malo sam se pozabavila i googlanjem, pa sam tako pronasla ovaj preukusan recept za klafuti.

Potrebno:
(Original recept)

-150 gr amaranta
-500 ml sojinog mleka
-2 jaja
-60 gr secera

i jos:
-500 gr ociscenih tresanja (ili 1 manja teglica)
-4 kasike secera
-20 gr putera + malo za premazivanje

Priprema:
Ako koristite sveze tresnje, ocistiti kostice, dodati 4 kasike secera i ostaviti ih 30-ak minuta da odstoje na sobnoj temperaturi. Ukoliko koristite tresnje iz teglice dobro ih procediti.
Amarant dobro oprati, sipati u serpu pa dodati 300 ml sojinog mleka. Kuvati na tihoj vatri 15 do 20 minuta,a zatim ostaviti sa strane da se prohladi. Umutiti jaja sa secerom, dodati amarant kao i preostalih 200 ml mleka.
Vatrostalnu posudu premazati sa malo putera, rasporediti tresnje, preliti umucenom smesom, pa narendati 20 gr putera. Klafuti peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 35 do 40 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim sluziti.

 


7 thoughts on “Klafuti sa amarantom i tresnjama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s