Tart sa crnim lukom

Maja sa bloga Cooks and Bakes, koja je inace ovomesecna domacica igrice Ajme, koliko nas je, kao temu zadala nam je luk. Posto sam nedavno pripremala tart sa prazilukom -klik-, odlucila sam da ovog puta ispobam sa crnim lukom. Nisam ocekivala neke posebne reakcije, ali na moje iznenadjenje bile su bas, bas pozitivne.

Potrebno:
(Original recept)

Za testo:
-100 gr spelt brasna
-75 gr mekog brasna
-75 gr putera
-50 ml vode
-1/2 kasicice soli

Nadev:
-3 glavice crnog luka
-250 ml mleka
-3 jaja
-3 kasike brasna
-100 gr rendanog emmental sira
-30 gr putera
-so, biber

Priprema:
Pomesati obe vrste brasna, dodati so, puter iseckan na manje parcice i vodu. Zamesiti glatko testo, uviti u providnu foliju i ostaviti 2h na hladnom mestu.
Luk ocistiti pa iseci na tanke kolutice. U veci tiganj otopiti puter, dodati kolutice luka i prziti na tihoj vatri 5 minuta. Zatim skloniti sa sporeta, dodati brasno, promesati, a zatim dodati mleko, razmucena jaja i 50 gr rendanog emmental sira. Na kraju dodati so i biber.
Testo rastanjiti oklagijom debljeni 3mm, pa ga staviti u kalup za tart koji ste premazali puterom. Izbockati ga viljuskom na par mesta, a zatim dodati nadev od luka i jaja. Odozgo posuti preostalih 50 gr emmental sira i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Tart posluziti topao ili hladan uz dodatak zelene salate.


One thought on “Tart sa crnim lukom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s