Zapecene tikvice sa mozzarellom, paradajzom i kobasicom

Iskoristite sezonu tikvica i napravite ovo vrlo jednostavno i preukusno jelo. Ja sam koristila chorizo kobasicu, ali je mozete zameniti nekom drugom kobasicom ili mozda nekom pancetom i slicno…

Potrebno:

-3 srednje tikvice
-125 gr mozzarelle
-100 gr kobasice (chorizo)
-200 gr cherry paradajza
-persun,
-so
-3-4 kasike maslinovog ulja

Priprema:
Oprati tikvice, oljustiti zebrasto, preseci na pola po duzini i kuvati ih na pari 15 minuta. Ostaviti da se ohlade, a zatim ih poredjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje, Preko tikvica poredjati tanko isecene kriske mozzarelle, tanke kolutice kobasice i cherry paradajz koji ste isekli na pola. Dodati sitno iseckan persun, posoliti, poprskati maslinovim uljem, a zatim peci u zagrejanoj rerni na 210°C, 15-20 minuta. Servirati toplo.

 


 

Publicités

3 réflexions sur “Zapecene tikvice sa mozzarellom, paradajzom i kobasicom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s