Zapecene tikvice sa mozzarellom, paradajzom i kobasicom

Iskoristite sezonu tikvica i napravite ovo vrlo jednostavno i preukusno jelo. Ja sam koristila chorizo kobasicu, ali je mozete zameniti nekom drugom kobasicom ili mozda nekom pancetom i slicno…

Potrebno:

-3 srednje tikvice
-125 gr mozzarelle
-100 gr kobasice (chorizo)
-200 gr cherry paradajza
-persun,
-so
-3-4 kasike maslinovog ulja

Priprema:
Oprati tikvice, oljustiti zebrasto, preseci na pola po duzini i kuvati ih na pari 15 minuta. Ostaviti da se ohlade, a zatim ih poredjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje, Preko tikvica poredjati tanko isecene kriske mozzarelle, tanke kolutice kobasice i cherry paradajz koji ste isekli na pola. Dodati sitno iseckan persun, posoliti, poprskati maslinovim uljem, a zatim peci u zagrejanoj rerni na 210°C, 15-20 minuta. Servirati toplo.

 


 


3 thoughts on “Zapecene tikvice sa mozzarellom, paradajzom i kobasicom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s