Cheesecake sa dzemom od crnih tresanja

Recept za ovaj cheesecake sam vec objavila na Coolinarici -klik-. Medjutim ovog puta sam ga pripremila u malo izmenjenoj varijanti i naravno napravila novu seriju fotografija.

                               Potrebno:

Podloga:
-150 gr integralnog keksa
-50 gr putera

Umak od malina:
-200 gr malina
-50 gr secera
-50 ml vode

Krema:
-250 gr mascarpone sira
-350 ml neutralne slatke pavlake min,35 % m.m.
-50 gr secera u prahu
-150 gr dzema od crnih tresanja
-1 kesica zelatina u prahu (6 gr ) + 2 kasike vode

Preliv:
-2 kasike umaka od malina
-100 ml vode
-1 kesica zelatina u prahu (6 gr)

Priprema:

Skuvati umak od malina, tako sto cete u manjoj serpici sipati maline, vodu i secer i kuvati na tihoj vatri 10-15 minuta. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Keks staviti u multipraktik i izmiksati, dodati otopljeni puter, promesati, pa rasporediti u kalup sa stipaljkom. Dobro poravnjati i ostaviti u frizider dok pripremate kremu.
Pavlaku pomesati sa dzemom od crnih tresanja, pa na tihoj vatri zagrevati da se dzem sjedini sa pavlakom. Ostaviti sa strane da se ohladi. Zelatin preliti sa dve kasike vode i ostaviti da nabubri. Mascarpone umutiti sa secerom u prahu. Dodati ohladjenu pavlaku sa dzemom i nastaviti sa mucenjem. Odvojiti dve kasike umaka od malina, koji ce vam posluziti za preliv, ostatak sjediniti sa kremom. Na tihoj vatri otopiti zelatin, ali paziti da se ne zagreje previse, jer ce vam se u tom slucaju pavlaka otopiti. Zelatin pazljivo sjedini sa kremom pa kremu izruciti u kalup preko podloge. Ostaviti u frizider da se stegne.
U 100 ml vode rastvoriti kesicu zelatina i ostaviti 10-ak minuta da odstoji, dodati 2 kasike umaka od malina, pa na tihoj vatri zagrevati da se sastojci sjedine. Ostaviti sa strane da se malo prohladi, a zatim preliti preko kreme. Cheesecake ostaviti najmanje 3h u frizider, a najbolje je preko noci.

Publicités

2 réflexions sur “Cheesecake sa dzemom od crnih tresanja

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s