Socivo sam do sada pripremala uglavnom na klasican nacin, a to je zaprska luka i sargarepe, naravno dok nisam otkrila ovaj recept. Obicno ne volim slatko-slane kombinacije, ali ova je postala omiljena u mojoj kuhinji.
Potrebno:
-1 batat (sladak krompir)
-150 gr zelenog sociva
-100 gr fete
-so
-biber
-persun
-1/4 kasicice mlevenog kumina
-1/2 kasicice slatke paprike
-3-4 kasike maslinovog ulja
Priprema:
Batat oljustiti i iseci na sitne kockice 1×1. Dodati zacine, so, biber, persun kao i maslinovo ulje. Promesati pa sipati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, mesajuci s vremena na vreme. Socivo sipati u vecu serpu i dodati oko 450 ml vode. Kuvati na tihoj vatri 20-30 minuta. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se malo prohladi. Dodati krompir kao i fetu isecenu na manje kockice i sluziti mlako.
Аутор је уклонио коментар.
Sviđa mi seSviđa mi se
Nataša, sigurna sam da bi se i meni ovo jako dopalo. Inače volim kombinaciju slatkog krompira i fete, a verujem da se i sočivo odlično uklapa! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Nataša, sjajno jelo! Mislim da do sad nisam pravila baš ovu kombinaciju, ali kao i Milkica, obožavam kombinaciju slatkastog povrća i fete, a sočivo, pasulj ili leblebija daju zasitost i punoću jelu – dopašće mi se sigurno! 😉
Sviđa mi seSviđa mi se