Lenja pita sa jabukama

Ovo je jedan od onih retkih, starih, dobro proverenih kolaca cija je mera 1 šoljica a koji ne moze da ispadne los ni u kom slucaju. Obicno ne volim recepte sa merama u soljici, ali ipak sve vise zadobijaju moje poverenje, narocito kada ih mama priprema i kada poticu iz mamine/bakine sveske 🙂

Potrebno:

(mera 1 čaša od jogurta 180-200ml )

-3 jaja
-2 čaše šećera
-1 čaša ulja
-1 čaša jogurta
-3 čaše brašna
-1 prašak za pecivo

Nadev:

-1 kg jabuka
-6 kašike šećera
-6 kašike ulja

Priprema:

  • Pre svega pripremiti nadev. Jabuke oljustiti i izrendati. Staviti u vecu serpu, dodati secer i ulje pa na tihoj vatri propziti par minuta da omeksaju
  • Jaja umutiti sa secerom, dodati jogurt, ulje i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo
  • Smesu podeliti na dva dela. Prvi deo sipati u veci cetvrtasti pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180-200°C  u zavisnosti od pecnice nekih 15-ak minuta
  • Zatim izvaditi iz rerne, rasporediti fil od jabuka, pa preko fila sipati drugi deo testa
  • Vratiti u sporet i nastaviti sa pecenjem 15-20 minuta, da kolac porumeni.

3 thoughts on “Lenja pita sa jabukama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s