Ako imate visak belanaca i ne znate sta sa njima, evo jedne ideje kako da ih iskoristite. Ovaj kolac se priprema veoma brzo, a mozete ga kombinovati nekim drugim sezonskim vocem kao na primer breskve, kajsije, sljive i slicno. Pri biranju kalupa, odlucite se za manji kalup precnika 20-22 cm, jer je kolac prilicno tanak. Vreme pecenja zavisi od kalupa, ali pazite da kolac ostane hrskav spolja, a mekan i socan u sredini.
Potrebno:
(Original recept)
-4 belanca
-80 gr secera
-120 gr mlevenih badema
-120 gr putera
-20 gr gustina
-3 nektarine
-1/2 limuna (sok i korica)
-2 kasike seckanih badema (ili listici)
Priprema:
Otopiti puter i ostaviti sa strane da se prohladi. Umutiti belanca sa secerom i iscedjenim sokom od 1/2 limuna. Dodati mlevene bademe i gustin, zatim puter i rendanu koricu limuna. Smesu sipati u okrugli manji pleh precnika 20-22 cm, rasporediti nektarine isecene na manje kriskice, posuti seckanim bademima i peci na 220°C 8 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti sa pecenjem jos 20-30 minuta u zavisnosti od pecnice. Ostaviti da se kolac potpuno ohladi, a pre sluzenja ga mozete posuti secerom u prahu.
Like this:
Sviđa mi se Učitavanje...
Related
Es una tarta maravillosa y muy rica la voy a prepara,saludosr
Sviđa mi seSviđa mi se
Dobro je imati i ovakav recept za iskorištavanje bjelanaca. Super!
Sviđa mi seSviđa mi se