Kolac sa nektarinama

Ako imate visak belanaca i ne znate sta sa njima, evo jedne ideje kako da ih iskoristite. Ovaj kolac se priprema veoma brzo, a mozete ga kombinovati nekim drugim sezonskim vocem kao na primer breskve, kajsije, sljive i slicno. Pri biranju kalupa, odlucite se za manji kalup precnika 20-22 cm, jer je kolac prilicno tanak. Vreme pecenja zavisi od kalupa, ali pazite da kolac ostane hrskav spolja, a mekan i socan u sredini.

Potrebno:
(Original recept)

-4 belanca
-80 gr secera
-120 gr mlevenih badema
-120 gr putera
-20 gr gustina
-3 nektarine
-1/2 limuna (sok i korica)
-2 kasike seckanih badema (ili listici)
Priprema:
Otopiti puter i ostaviti sa strane da se prohladi. Umutiti belanca sa secerom i iscedjenim sokom od 1/2 limuna. Dodati mlevene bademe i gustin, zatim puter i rendanu koricu limuna. Smesu sipati u okrugli manji pleh precnika 20-22 cm, rasporediti nektarine isecene na manje kriskice, posuti seckanim bademima i peci na 220°C 8 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti sa pecenjem jos 20-30 minuta u zavisnosti od pecnice. Ostaviti da se kolac potpuno ohladi, a pre sluzenja ga mozete posuti secerom u prahu.

2 thoughts on “Kolac sa nektarinama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s