Kolac sa nektarinama

Ako imate visak belanaca i ne znate sta sa njima, evo jedne ideje kako da ih iskoristite. Ovaj kolac se priprema veoma brzo, a mozete ga kombinovati nekim drugim sezonskim vocem kao na primer breskve, kajsije, sljive i slicno. Pri biranju kalupa, odlucite se za manji kalup precnika 20-22 cm, jer je kolac prilicno tanak. Vreme pecenja zavisi od kalupa, ali pazite da kolac ostane hrskav spolja, a mekan i socan u sredini.

Potrebno:
(Original recept)

-4 belanca
-80 gr secera
-120 gr mlevenih badema
-120 gr putera
-20 gr gustina
-3 nektarine
-1/2 limuna (sok i korica)
-2 kasike seckanih badema (ili listici)
Priprema:
Otopiti puter i ostaviti sa strane da se prohladi. Umutiti belanca sa secerom i iscedjenim sokom od 1/2 limuna. Dodati mlevene bademe i gustin, zatim puter i rendanu koricu limuna. Smesu sipati u okrugli manji pleh precnika 20-22 cm, rasporediti nektarine isecene na manje kriskice, posuti seckanim bademima i peci na 220°C 8 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti sa pecenjem jos 20-30 minuta u zavisnosti od pecnice. Ostaviti da se kolac potpuno ohladi, a pre sluzenja ga mozete posuti secerom u prahu.
Publicités

2 réflexions sur “Kolac sa nektarinama

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s