Far breton sa sljivama

 

Far breton je fina zapecena krema slicna okoj koju pripremamo za klafuti -klik- . Recept mozete kombinovati razlicitim sezonskim vocem, ali najpoznatiji je Far breton sa suvim sljivama. Ja sam koristila sveze sljive, posto sam zelela da iskoristim njihovu sezonu i predivan ukus domacih, sveze ubranih sljiva 🙂

Potrebno:

-5 jaja
-100 gr smedjeg secera
-80 gr brasna
-1/2 L toplog mleka
-1 kasicica ruma
-1/2 kg sljiva

Priprema:

Umutiti jaja sa secerom, dodati brasno, mleko i rum. Sljive oprati, iseci na pola i ocistiti. Pleh (dimenzije 24 cm) podmazati sa malo putera, rasporediti sljive, pa preliti umucenom smesom. Peci u zagrejanoj rerni na 180°C 45-50 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim sluziti.


4 thoughts on “Far breton sa sljivama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s