Bakin kolac

Ovaj kolac pripremam bar jednom godisnje, pa smatram da zasluzuje pocasno mesto na ovoj stranici. Redovno ga pripremam sa obicnim secerom, ali ovog puta sam beli secer zamenila smedjim secerom od secerne trske. Dopala mi se ta izmena i verujem da cu je ubuduce praktikovati .

Potrebno:

-4 jaja
-20 kasika smedjeg secera
-25 kasike mleka
-25 kasike ulja
-800 gr brasna
-1 kesica praska za pecivo
-1/2 limuna (sok i korica)

Priprema:

 Umutiti jaja sa secerom, dodati mleko i ulje, a zatim postepeno dodavati brasno oko 500 gr) pa mutiti mikserom dok testo ne postane gusto. Nakon toga iskljuciti mikser i dodavati postepeno preostalih 300 gr brasna, mesajuci drvenom kutlacom. Na kraju dodati sok i rendanu koru limuna. Promesati, pa vecom kasikom vaditi testo i peci 2-3minuta na srednje jakoj temperaturi koju ste podesili na presi za kolace na presu.

 


4 thoughts on “Bakin kolac

  1. Nikako nisam ljubitelj Bakinog kolača, ali moji ga OBOŽAVAJU! 🙂 Prave ga bar 4-5 puta godišnje i to najčešće kad se zbog nečeg loži smederevac u dvorištu, pa u onom starinskom metalnom kalupu… 🙂

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s