Pljeskavice od plavog patlidzana i parmezana

Tema igrice Ajme, koliko nas je!, koju nam je zadala Jela sa bloga „Jelina jela„, je plavi patlidzan. Iskreno patlidzan najvise volim da iseckam na kolutice i ispohujem sa brasnom i jajima, ali ovog puta sam odlucila da ga isprobam na malo drugaciji nacin.

Potrebno:
(Original recept)

-2 plava patlidzana (oko 600 gr)

-1 jaje
-65 gr rendanog parmezana
-100 gr prezli
-2 kasike brasna
-20 gr pinjola
-1/2 kasicice slatke paprike u prahu
-persun
-so, biber

i jos:

-ulje za przenje

Priprema:

Oljustiti patlidzan, iseci na male kockice, posoliti i ostaviti 15-ak minuta da odstoji. U dublji tiganj ili wok sipati 2-3 kasike ulja, dodati plavi patlidzan, posoliti pa ga prziti 10-ak minuta da omeksa. Skloniti sa strane i ostaviti da se prohladi, a zatim stapnim mikserom izmiksati. Dodati jaje, parmezan, prezle, brasno i pinjole. Zatim dodati zacine, posoliti po ukusu, pa kasikom vaditi smesu i prziti u zagrejanom ulju par minuta sa jedne, a zatim sa druge strane.


4 thoughts on “Pljeskavice od plavog patlidzana i parmezana

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s