Pljeskavice od plavog patlidzana i parmezana

Tema igrice Ajme, koliko nas je!, koju nam je zadala Jela sa bloga « Jelina jela« , je plavi patlidzan. Iskreno patlidzan najvise volim da iseckam na kolutice i ispohujem sa brasnom i jajima, ali ovog puta sam odlucila da ga isprobam na malo drugaciji nacin.

Potrebno:
(Original recept)

-2 plava patlidzana (oko 600 gr)

-1 jaje
-65 gr rendanog parmezana
-100 gr prezli
-2 kasike brasna
-20 gr pinjola
-1/2 kasicice slatke paprike u prahu
-persun
-so, biber

i jos:

-ulje za przenje

Priprema:

Oljustiti patlidzan, iseci na male kockice, posoliti i ostaviti 15-ak minuta da odstoji. U dublji tiganj ili wok sipati 2-3 kasike ulja, dodati plavi patlidzan, posoliti pa ga prziti 10-ak minuta da omeksa. Skloniti sa strane i ostaviti da se prohladi, a zatim stapnim mikserom izmiksati. Dodati jaje, parmezan, prezle, brasno i pinjole. Zatim dodati zacine, posoliti po ukusu, pa kasikom vaditi smesu i prziti u zagrejanom ulju par minuta sa jedne, a zatim sa druge strane.

Publicités

4 réflexions sur “Pljeskavice od plavog patlidzana i parmezana

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s