Kolac sa mlevenim rogacem i jabukama

Secam se da sam pre par meseci, mozda cak i godina, kupila kesicu mlevenog rogaca, cisto iz znatizelje da je isprobam. Medjutim kada sam otvorila kesu, ukus rogaca mi je bio toliko jak, da je na kraju zavrsio u kanti bez detaljnog isprobavanja. Kasnije, verujem da me je malo grizla i savest, jer mu nisam dala priliku, resila sam da se ponovo suocim sa njim…
Ukus mlevenog rogaca u kolacu, pomesanom sa rendanim jabukama i prelivom od cokolade je sasvim druga prica…

Potrebno:
(Original recept)

-4 jaja
-80 gr smedjeg secera
-100 ml ulja
-100 ml mleka
-125 gr brasna
-1 prasak za pecivo
-100 gr mlevenog rogaca
-60 gr suvog grozdja
-2 jabuke

Preliv:
-100 gr tamne cokolade
-4 kasike mleka
-10 gr putera

Priprema:
Suvo grozje preliti mlakom vodom i ostaviti 10-ak minuta da odstoji. Odvojiti zumanca od belanca, pa umutiti zumanca sa secerom. Dodati ulje, mleko, brasno pomesano sa praskom i mlevenim rogacem. Posebno umutiti belanca, pa ih pazljivo sjediniti sa prethodnom smesom. Dodati suvo grozdje, a zatim izrendati jabuke, pa i njih ubaciti u smesu. Sipati u kalup (26 cm), koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C oko 25 minuta.
U manu serpu sipati 4 kasike mleka i zagrejati do tacke kljucanja. Dodati cokoladu koju ste prethodno izlomili na manje komadice i mesati neprestano, da se cokolada potpuno otopi. Po potrebi zagrejati na tihoj vatri, ali paziti da vam cokolada ne zagori. Na kraju dodati puter i promesati da se puter sjedini sa cokoladom, pa preliti preko ohladjenog kolaca.

 


6 thoughts on “Kolac sa mlevenim rogacem i jabukama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s