Mini tartelette sa patlidzanom i pestom

Ovog meseca glavna tema u igrici Ajme, koliko nas je! je zapravo patlidzan. Jela sa bloga „Jelina jela“ je domacica, a recept je nastao sasvim neplanirano dok sam prelistavala knjigu „Vegan“. Naravno u mom izvodjenu recept nije veganski, posto sam tofu zamenila obicnom rikotom.

Potrebno:

-20-ak listica persuna
-15-ak pinjola
-2 kasike maslinovog ulja
-1/2 kasike limunovog soka
-1 kasika tahini umaka
-1/2 kasicice mlevenog belog luka
-150 gr rikota sira
-1 srednji patlidzan
-1 pakovanje lisnatog testa (250 gr)
-so, biber
i jos:
-par kasika maslinovog ulja
-par pinjola

Priprema:
U multipraktik staviti listice persuna, pinjole, maslinovo ulje i limunovo sok. Izmiksati da bi ste dobili pesto. Dodati rikota sir, tahini umak i beli luk, pa sve zajedno ponovo izmiksati. Dobicete finu kremu.
Patlidzan iseci na tanke kolutice (12-16), posoliti i ostaviti 15-ak minuta da odstoje. Nakon toga ih proprziti na maslinovom ulju sa jedne, a zatim sa druge strane. Ostaviti da se prohlade.
Lisnato testo rastanjiti, pa okruglom modlicom vaditi diskove, tako da precnik diska bude 1 cm veci od precnika patlidzana. Na svakom disku staviti po jednu kasiku umaka od pesta i rikote, staviti kolutic patlidzana, posuti pinjolima i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

 


3 thoughts on “Mini tartelette sa patlidzanom i pestom

Postavi komentar