

Potrebno:
-1/2 kg heljdinih kora
-500 gr zaledjenog spanaca (ili 300 gr svezeg)
-300 gr sira (rikota)
-2 jaja
-100 ml ulja
-100 ml kisele vode
-1 casa kisele pavlake (180 ml)
-so, biber
Priprema:
- Spanac ostaviti da se potpuno odledi, a zatim ga kratko proprziti na ulju (ako koristite svez spanac, kuvati ga par minuta u slanoj vodi, zatim procediti i iseckati)
- Jaja razmutiti, dodati sir, spanac, pavlaku, so i biber.
- Ulje pomesati sa kiselom vodom
- Uzeti jednu koru, premazati je mesavinom ulja i kisele vode
- Rasporediti fil od spanaca, pa koru uviti kao rolat po duzini
- Staviti je u veci pleh koji ste premazali uljem
- Postupak ponoviti sa preostalim korama.
- Na kraju kore preliti preostalim uljem i vodom, razmazati ravnomerno cetkicom i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Napomena:
- Ja sam uvijala po jednu koru, jer su kore bile deblje. Ukoliko su kore tanje, mozete koristiti po dve kore, tako sto cete prvu premazati uljem, staviti drugu koru ponovo premazati uljem, a zatim rasporediti fil i uviti
Zvuči jako fino
Sviđa mi seSviđa mi se
Obozavam heljdine kore! Puno bolje od onih obicnih. Nazalost ni kod mene ih nema, tako da retko mogu da ih upotrebim – samo kad neko dodje ili mi odemo do Srbije. Obicno pravim gibanicu, ovo cu sigurno da probam!
Sviđa mi seSviđa mi se
Divna ti je pita, zeljanice obožavam! ♥ Srećom, heljdine kore su mi uvek dostupne, pa ih koristim maksimalno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Heljdu bas volim ali kore je nemoguce ovdje pronaci…Super izgledaju tvoji zamotuljci!
Sviđa mi seSviđa mi se