Kolac sa rizinim brasnom i smokvama

Jedan vrlo socan kolac koji se priprema sa rizninim brasnom i mlevenim bademima, preliven sokom od pomorandze. Ako se ipak odlucite da ga pripremate van sezone smokava, mozete koristiti zaledjene smokve, bice isto tako ukusan.

Potrebno:
-4 jaja
-125 gr smedjeg secera
-100 gr rizinog (pirincanog) brasna
-150 gr mlevenih badema
-1/4 kesice praska za pecivo
-125 gr putera
-200 gr smokvi
-200 ml sok od pomorandze

Priprema:
Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti sa strane da se prohladi. Umutiti jaja sa secerom, dodati mlevene badema pomesane sa pirincanim brasnom i praskom za pecivo. Dodati otopljen puter, pa sipati u manji cetvrtast pleh koji ste prethodno podmazali sa malo putera. Smokve oprati, iseci na pola, pa rasporediti po testu. Peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-30 minuta u zavisnosti od pecnice. Sok od pomorandze zagrejati do tacke vrenja, pa preliti preko vruceg kolaca. Ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim sluziti.

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s