Kolac sa rizinim brasnom i smokvama

Jedan vrlo socan kolac koji se priprema sa rizninim brasnom i mlevenim bademima, preliven sokom od pomorandze. Ako se ipak odlucite da ga pripremate van sezone smokava, mozete koristiti zaledjene smokve, bice isto tako ukusan.

Potrebno:
-4 jaja
-125 gr smedjeg secera
-100 gr rizinog (pirincanog) brasna
-150 gr mlevenih badema
-1/4 kesice praska za pecivo
-125 gr putera
-200 gr smokvi
-200 ml sok od pomorandze

Priprema:
Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti sa strane da se prohladi. Umutiti jaja sa secerom, dodati mlevene badema pomesane sa pirincanim brasnom i praskom za pecivo. Dodati otopljen puter, pa sipati u manji cetvrtast pleh koji ste prethodno podmazali sa malo putera. Smokve oprati, iseci na pola, pa rasporediti po testu. Peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-30 minuta u zavisnosti od pecnice. Sok od pomorandze zagrejati do tacke vrenja, pa preliti preko vruceg kolaca. Ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim sluziti.

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s