Pita sa bulgurom i sargarepom

Bez nekog dodatnog uvoda, mogu vam samo reci da je ova pita fenomenalnog ukusa . Idealna je za neku laganiju veceru ili mozda neki jesenji pik-nik.

Potrebno:
-90 gr bulgura
-300 gr sargarepe
-60 gr rendanog parmezana
-3 jaja
-2 kasike prezli
-1 kasicica soli
-1/2 kasicice origana
-1/2 kasicice slatke paprike u prahu
-persun, biber

Priprema:
Skuvati bulgur prema uputstvu sa kesice, procediti i ostaviti da se ohladi. U vecu posudu sipati ohladjen bulgur, dodati jaja, rendanu sargarepu, parmezan, prezle, so i na kraju zacine, Sve sastojke dobro promesati, pa sipati upleh koji ste oblozili papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

 

Publicités

3 réflexions sur “Pita sa bulgurom i sargarepom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s