Muffins sa spanacem

Kao klinka nisam volela spanac. Sama pomisao na spanac me je dovodila do gubljenja apetita. Medjutim danas je spanac postao moja omiljena namirnica i koristim ga maksimalno u izradi pita, raznim salatama i slicno. Danas vam predlazem mafine sa spanacem koje sam pripremala mesavinom jecmenog i psenicnog brasna. Idealni su za dorucak uz soljicu jogurta ili mladog sira ili mozda neku laganiju veceru.

Potrebno:
(Original recept)

-150 gr jecmenog brasna
-100 gr mekog psenicnog brasna
-150 ml mleka
-100 ml ulja
-2 jaja
-100 gr rendanog parmezana
-400 gr spanaca
-1 kesica praska za pecivo
-1 kasicica sode bikarbone
-1/2 kasicice slatke paprike u prahu
-so, biber
-semenke za posipanje (suncokret, susam, bundeva, lan…)

Priprema:
Spanac oprati, pa ga u dubljoj posudi proprziti na malo ulja, dok ne spadne na dno posude (5 minuta). Ohladiti, pa ga sitno iseckati. Ako koristite zaledjen spanac prethodno ga odlediti.
Umutiti jaja sa mlekom i uljem. Dodati obe vrste brasna koje sta pomesali sa praskom za pecivo i sodom bikarbonom. Zatim dodati spanac, parmezan, slatku papriku, so i biber. Smesu sipati u korpice za muffins-e, posuti semenkama i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

 


2 thoughts on “Muffins sa spanacem

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s