Muffins sa spanacem

Kao klinka nisam volela spanac. Sama pomisao na spanac me je dovodila do gubljenja apetita. Medjutim danas je spanac postao moja omiljena namirnica i koristim ga maksimalno u izradi pita, raznim salatama i slicno. Danas vam predlazem mafine sa spanacem koje sam pripremala mesavinom jecmenog i psenicnog brasna. Idealni su za dorucak uz soljicu jogurta ili mladog sira ili mozda neku laganiju veceru.

Potrebno:
(Original recept)

-150 gr jecmenog brasna
-100 gr mekog psenicnog brasna
-150 ml mleka
-100 ml ulja
-2 jaja
-100 gr rendanog parmezana
-400 gr spanaca
-1 kesica praska za pecivo
-1 kasicica sode bikarbone
-1/2 kasicice slatke paprike u prahu
-so, biber
-semenke za posipanje (suncokret, susam, bundeva, lan…)

Priprema:
Spanac oprati, pa ga u dubljoj posudi proprziti na malo ulja, dok ne spadne na dno posude (5 minuta). Ohladiti, pa ga sitno iseckati. Ako koristite zaledjen spanac prethodno ga odlediti.
Umutiti jaja sa mlekom i uljem. Dodati obe vrste brasna koje sta pomesali sa praskom za pecivo i sodom bikarbonom. Zatim dodati spanac, parmezan, slatku papriku, so i biber. Smesu sipati u korpice za muffins-e, posuti semenkama i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

 

Publicités

2 réflexions sur “Muffins sa spanacem

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s