Recept za zapecenu kremu, odnosno Crème brûlée, koji sam objavila pre par meseci, mozete pogledati ovde -klik-. Ovog puta sam kremu obogotali dodatkom nes kafe i verujem da ce ljubitelji kafe biti odusevljeni.
Potrebno:
-300 ml neutralne slatke pavlake (30 % m.m.)
-200 ml mleka
-60 gr smedjeg secera
-4 zumanca
-3 kasicice nes kafe
i jos:
-malo smedjeg secera za posipanje
Priprema:
Pomesati mleko sa pavlakom pa na tihoj vatri zagrejati do tacke kljucanja. Dodati nes kafu i promesati. Zumanca umutiti sa secerom, pa dodati mesavinu mleka sa kafom. Dobro promesati, a zatim smesu sipati u 6 manje(plitke) keramicke posude. Posude poredjeti u pleh, a zatim u pleh sipati vrelu vodu, ali paziti da voda ne preliva posudice sa kremom. Peci u zagrejanoj rerni na 160°C oko 40 minuta. Posude izvaditi iz pleha, ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim cuvati u frizideru do sluzenja. Pre sluzenja kremu posuti kasicicom secera, pa ga karamelizovati brenerom ili vratiti u rernu (ukljuciti samo gornje grejace) i sacekati par minuta da se secer karamelizuje.
Iako mnogo volimo, retko pravim, valjda ne stigne na red. Dodatak kafe je za mene pun pogodak 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Mmm, volim kafu u desertima!
Sviđa mi seSviđa mi se
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Sviđa mi seSviđa mi se