Kolac sa cokoladom i kremom od kestena (bez glutena)

Ovaj kolac je prava cokoladna bomba. Dovoljno je par kasicica da vas zasiti, ali je vrlo tesko zaustaviti se nakon tih par kasicica:) Priprema se bez dodatka secera, ali ako koristite nezasladjeni krem od kestena, potrebno je dodati nekoliko grama.

Potrebno:
(Original recept)

-3 jaja
-500 gr zasladjenog krema od kestena
-200 gr crne cokolade (min.55% kakaa)
-70 gr putera

Priprema:
Pomesati puter i cokoladu pa otopiti na pari. Dodati krem od kestena, promesati, pa ostaviti sa strane da se malo prohladi. Posebno umutiti jaja da izbele, zatim dodati otopljenu cokoladu sa kremom od kestena. Pazljivo promesati drvenom kutlacom, a zatim sipati u 6 kartonske korpice (namenjene za pecenje) i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-25 minuta. Umesto ovih korpica, kolac mozete peci u manji okrugli pleh (22-24cm) koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje.

Publicités

7 réflexions sur “Kolac sa cokoladom i kremom od kestena (bez glutena)

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s