Ovaj kolac je prava cokoladna bomba. Dovoljno je par kasicica da vas zasiti, ali je vrlo tesko zaustaviti se nakon tih par kasicica:) Priprema se bez dodatka secera, ali ako koristite nezasladjeni krem od kestena, potrebno je dodati nekoliko grama.
Potrebno:
(Original recept)
-3 jaja
-500 gr zasladjenog krema od kestena
-200 gr crne cokolade (min.55% kakaa)
-70 gr putera
Priprema:
Pomesati puter i cokoladu pa otopiti na pari. Dodati krem od kestena, promesati, pa ostaviti sa strane da se malo prohladi. Posebno umutiti jaja da izbele, zatim dodati otopljenu cokoladu sa kremom od kestena. Pazljivo promesati drvenom kutlacom, a zatim sipati u 6 kartonske korpice (namenjene za pecenje) i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-25 minuta. Umesto ovih korpica, kolac mozete peci u manji okrugli pleh (22-24cm) koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje.
Oh, bas volim kesten krem…ali ovdje to ne postoji! Divno izgledaju!
Sviđa mi seSviđa mi se
Merhabalar, hayırlı haftalar. ne kadar leziz, ne kadar da iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Sviđa mi seSviđa mi se
Bacila sam oko na konzervicu, taj je pravi, ali ga nema svudge jer je Francuski, ovdasnje varijante su nekako bljutave. Divna kmbinacija i preslatke fotke:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jasna 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Merci Sefa 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jelena, ne znam da li je velika razlika izmedju pirea od kestena i ovog krema, ali moracu da isprobam i tu eksperimentaciju kako bih preporucila neku zamenu :))
Sviđa mi seSviđa mi se
Mi imamo pravi marun, pitomi, ogromni! Treba vremena dok ga se očisti i skuha ali se isplati
Sviđa mi seSviđa mi se