Kolac sa cokoladom i kremom od kestena (bez glutena)

Ovaj kolac je prava cokoladna bomba. Dovoljno je par kasicica da vas zasiti, ali je vrlo tesko zaustaviti se nakon tih par kasicica:) Priprema se bez dodatka secera, ali ako koristite nezasladjeni krem od kestena, potrebno je dodati nekoliko grama.

Potrebno:
(Original recept)

-3 jaja
-500 gr zasladjenog krema od kestena
-200 gr crne cokolade (min.55% kakaa)
-70 gr putera

Priprema:
Pomesati puter i cokoladu pa otopiti na pari. Dodati krem od kestena, promesati, pa ostaviti sa strane da se malo prohladi. Posebno umutiti jaja da izbele, zatim dodati otopljenu cokoladu sa kremom od kestena. Pazljivo promesati drvenom kutlacom, a zatim sipati u 6 kartonske korpice (namenjene za pecenje) i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-25 minuta. Umesto ovih korpica, kolac mozete peci u manji okrugli pleh (22-24cm) koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje.


7 thoughts on “Kolac sa cokoladom i kremom od kestena (bez glutena)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s