Kolac sa rizinim brasnom i lesnicima (gluten free)

Jos jedan preukusan recept bez glutena, koji se brzo priprema. Recept sam pripremala sa mlevenim lesnicima ali svakako mozete koristiti i neke druge orasaste plodove kao sto su badem, orasi i sl.



















Potrebno:


-125 gr putera
-80 gr rizinog brasna
-50 gr mlevenih lesnika
-100 gr smedjeg secera
-4 belanca
-30 gr krem od lesnika*
-40 gr seckanih lesnika

Priprema:

  • Puter i krem od lesnika staviti u manju posudu, pa na tihoj vatri otopiti, a zatim ostaviti sa strane da se prohladi.
  • Belanca umutiti sa secerom, dodati rizino brasno pomesano sa mlevenim lesnicima, a zatim dodati otopljen puter i krem od lesnika.
  • Smesu sipati u manji pravougaoni pleh, koji ste premazali sa malo otopljenog putera, posuti seckanim lesnicima i peci u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-25 minuta.

Napomena:
* Krem od lesnika mozete naci u bio radnjama ili u prodavnicama zdrave hrane ili ga pripremiti po ovom receptu -klik-, koji je zaista fenomenalan.
* Recept je iz knjige « Zéro gluten », pod nazivom « Mon gros financier », koji sam blago modifikovala.

 

Publicités

7 réflexions sur “Kolac sa rizinim brasnom i lesnicima (gluten free)

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s