Dip od avokada

Jednostavan i lagan recept koji mozete koristiti kao namaz na hleb, tost ili kao umak i dodatak cipsu, tortilji, stapicima svezeg povrca poput sargarepe i slicno…


Potrebno:
-2 zrela avokada
-1 limun (sok)
-1 paradajz
-1 manja glavica crnog luka
-2 kasike maslinovog ulja
-2 kasike susama
-1 kasika seckanog vlasca
-so, biber

Priprema:

  • Avokado oljustiti, izvaditi kosku, iseci na manje kockice, a zatim viljuskom izmeljati. Preliti sokom od limuna, kako avokado ne bi pocrneo, pa promesati.
  • Paradajz i crni luk iseci na sitne komadice, pa pomesati sa avokadom. dodati maslinovo ulje, susam i zacine.
  • Prekriti aluminijumskom folijom i ostaviti minimum 30 minuta u frizider, a zatim servirati.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s