Dip od avokada

Jednostavan i lagan recept koji mozete koristiti kao namaz na hleb, tost ili kao umak i dodatak cipsu, tortilji, stapicima svezeg povrca poput sargarepe i slicno…


Potrebno:
-2 zrela avokada
-1 limun (sok)
-1 paradajz
-1 manja glavica crnog luka
-2 kasike maslinovog ulja
-2 kasike susama
-1 kasika seckanog vlasca
-so, biber

Priprema:

  • Avokado oljustiti, izvaditi kosku, iseci na manje kockice, a zatim viljuskom izmeljati. Preliti sokom od limuna, kako avokado ne bi pocrneo, pa promesati.
  • Paradajz i crni luk iseci na sitne komadice, pa pomesati sa avokadom. dodati maslinovo ulje, susam i zacine.
  • Prekriti aluminijumskom folijom i ostaviti minimum 30 minuta u frizider, a zatim servirati.
Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s