Buns bundeve

Ovaj recept sam pripremala za Halloween, ali nazalost nisam stigla da ga objavim na vreme. U svakom slucaju zelim da podelim recept sa vama, jer je pre svega vrlo dekorativan, a osim toga i veoma ukusan i idealan za dorucak uz prvu jutarnju kafu ili casu mleka.

Potrebno:
(Original recept)

-1 manja bundeva

-360 gr brasna
-7 gr suvog kvasca
-125 ml mleka
-1 jaje
-45 gr otopljenog putera
-125 gr pire od bundeve*
-1/2 kasicice soli
-2 kasike secera
i jos:
-1 jaje
-1 kasika mleka
-nekoliko pekan oraha

Priprema:

  • Bundevu oprati, ocistiti od semenki, iseci na kriske i poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Prekriti aluminijumskom folijom i peci na 180°C oko 1h. Ostaviti da se ohladi, oljustiti, a zatim stapnim mikserom izmiksati pire. Ako je pire previse voden, procediti ga tako sto cete krupniju cediljku prekriti cistom gazom, dodati pire i iscediti visak vode. Paziti da ipak ne iscedite previse, jer ce onda pire ostati suv.
  • Kvasac pomesti sa 2 kasike tople vode, ostaviti 15-ak minuta da odstoji, a zatim dodati brasnu. Dodati preostale sastojke (puter dodati na kraju), pa zamesiti glatko testo, koje ce pomalo biti lepljivo. Oblikovati loptu, pa staviti u cistu posudu koju ste posuli sa malo brasna. Ostaviti na toplom mestu oko 2h.
  • Testo premesiti na radnoj dasci, pa ostrim nozem iseci na 10 jednakih delova. Svaki deo premesiti, oblikovati lopticu, pa redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Blago pritisnuti prstima, kako bi ste napravili oblik bundeve. Svaku bundevu raseci ostrim nozem na 8 delova (paziti da ne isecete sredinu testa), pokriti cistom krpom i ostaviti 20-ak minuta na toplom mestu.
  • Testo premazati razmucenim jajetom sa kasikom mleka, u centru svake bundeve staviti polovinu pekan oraha i peci u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20 minuta.
Publicités

7 réflexions sur “Buns bundeve

  1. Već sam ih šacnula kod tebe na FB, a došla sam da napišem da izgledajudekorativno i baš primamljivo! ♥ Što se mene tiče, ni malo ne kasniš sa receptom. Ovde se Halloween slabo obeležava, ali se bundeva bogme jede cele jeseni i zime..

    J'aime

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s