Ustipci sa rikotom

Recept za brze ustipke sa grckim jogurtom sam objavila pre par meseci -klik-. Medjutim moram da priznam da su ovi ustipci sa rikotom za nijansu ukusniji. Tekstura im je takodje bliza onim pravim ustipcima ciji recept cuvamo zapisan u sveskama nasih mama i baka. Jedina mana ovog recepta je sto od ovih sastojaka ispadne mala kolicina, pa vas savetujem da u stratu udvostrucite sastojke.

Potrebno:
(Original recept)

-225 gr ricotta sira
-2 jaja
-1 kasicica arome od vanile
-30 gr smedjeg secera
-140 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-prstohvat cveta soli
-ulje za przenje

Priprema:

  • Umutiti jaja i secer. Dodati rikotu, vanilu, so, brasno pomesano sa praskom za pecivo, pa sve zajedno promesati.
  • Ostaviti u frizider najmanje 1h.
  • Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi, pa kasikom za sladoled ili pomocu 2 kasike formirati male loptice i prziti sa jedne, a zatim sa druge strane.
  • Pecene ustipke vaditi na papir kako bi upio visak masnoce.
  • Pre sluzenja posuti secerom u prahu.
Publicités

3 réflexions sur “Ustipci sa rikotom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s