Ustipci sa rikotom

Recept za brze ustipke sa grckim jogurtom sam objavila pre par meseci -klik-. Medjutim moram da priznam da su ovi ustipci sa rikotom za nijansu ukusniji. Tekstura im je takodje bliza onim pravim ustipcima ciji recept cuvamo zapisan u sveskama nasih mama i baka. Jedina mana ovog recepta je sto od ovih sastojaka ispadne mala kolicina, pa vas savetujem da u stratu udvostrucite sastojke.

Potrebno:
(Original recept)

-225 gr ricotta sira
-2 jaja
-1 kasicica arome od vanile
-30 gr smedjeg secera
-140 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-prstohvat cveta soli
-ulje za przenje

Priprema:

  • Umutiti jaja i secer. Dodati rikotu, vanilu, so, brasno pomesano sa praskom za pecivo, pa sve zajedno promesati.
  • Ostaviti u frizider najmanje 1h.
  • Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi, pa kasikom za sladoled ili pomocu 2 kasike formirati male loptice i prziti sa jedne, a zatim sa druge strane.
  • Pecene ustipke vaditi na papir kako bi upio visak masnoce.
  • Pre sluzenja posuti secerom u prahu.

3 thoughts on “Ustipci sa rikotom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s