Recept za brze ustipke sa grckim jogurtom sam objavila pre par meseci -klik-. Medjutim moram da priznam da su ovi ustipci sa rikotom za nijansu ukusniji. Tekstura im je takodje bliza onim pravim ustipcima ciji recept cuvamo zapisan u sveskama nasih mama i baka. Jedina mana ovog recepta je sto od ovih sastojaka ispadne mala kolicina, pa vas savetujem da u stratu udvostrucite sastojke.
Potrebno:
(Original recept)
-225 gr ricotta sira
-2 jaja
-1 kasicica arome od vanile
-30 gr smedjeg secera
-140 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-prstohvat cveta soli
-ulje za przenje
Priprema:
- Umutiti jaja i secer. Dodati rikotu, vanilu, so, brasno pomesano sa praskom za pecivo, pa sve zajedno promesati.
- Ostaviti u frizider najmanje 1h.
- Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi, pa kasikom za sladoled ili pomocu 2 kasike formirati male loptice i prziti sa jedne, a zatim sa druge strane.
- Pecene ustipke vaditi na papir kako bi upio visak masnoce.
- Pre sluzenja posuti secerom u prahu.
Odavno nisam pravila ovako nesto< bas super izgledaju
Sviđa mi seSviđa mi se
Super uštipci! baš su fino pečeni, mljac!
Sviđa mi seSviđa mi se
Bas su medeni, mislim da cu ti poruckati sve iz cinjice.:)))
Sviđa mi seSviđa mi se