Potrebno.
Za testo:
-150 gr mekog psenicnog brasna
-100 gr spelt brasna
-1 jaje
-50 ml maslinovog ulja
-40 ml vode
-1 kasicica soli
Nadev:
-4 lista lisnatog kelja
-100 gr chorizo (ili neke druge) kobasice
-3 jaja
-200 gr creme fraiche (ili mileram, kisele pavlake)
-200 ml mleka
-40 gr rendanog parmezana
-so, biber
Priprema:
- Pomesati obe vrsta brasna. Dodati jaje, so, ulje i vodu, pa zamesiti glatko testo. Uviti u providnu foliju i ostaviti 1h u frizider.
- Listove kelja oprati, odstrani drske i iseci na sitne listove. Kuvati 10-ak minuta u posoljenoj vodi. Procediti i ostaviti sa strane.
- Testo rastanjiti na pobrasnjenoj dasci, preneti u kalup za tart koji ste prethodno premazali sa malo otopljenog putera. Izbockati viljuskom na par mesta, pa rasporediti tanko isecene kolutice chorizo kobasice. Preko kobasice rasporediti listove kelja.
- Jaja razmutiti, dodati mleko, krem fres, so i biber pa preliti preko kelja. Posuti rendanim parmezanom i peci u zagrejanoj rerni na 200°C, 10 minuta. Smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti sa pecenjem jos 30-ak minuta.
Nisam jos probala lisnati kelj, ali ovo izgleda vrlooo fino!:)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Lisnati kelj obožavam i baš bih volela ovo da probam.
Sviđa mi seSviđa mi se