Kiš sa lisnatim keljom i chorizo kobasicom

Kiš pripremam najcesce u vecernjim satima kao kompletan obrok: testo-jaja-povrce-meso. Medjutim najcesce u pripremi kiša koristim šunku ili slaninu. Ovog puta sam isprobala kombinaciju sa chorizo kobasicom isecenu na veoma tanke kolutice. Od povrca sam koristila lisnati kelj (kale), koji postaje sve popularnija namirnica na trzistu, ali ako vam je nedostupan mozete ga zameniti spanacem, blitvom i slicno.

 

Potrebno.
Za testo:
-150 gr mekog psenicnog brasna
-100 gr spelt brasna
-1 jaje
-50 ml maslinovog ulja
-40 ml vode
-1 kasicica soli

Nadev:
-4 lista lisnatog kelja
-100 gr chorizo (ili neke druge) kobasice
-3 jaja
-200 gr creme fraiche (ili mileram, kisele pavlake)
-200 ml mleka
-40 gr rendanog parmezana
-so, biber

Priprema:

  • Pomesati obe vrsta brasna. Dodati jaje, so, ulje i vodu, pa zamesiti glatko testo. Uviti u providnu foliju i ostaviti 1h u frizider.
  • Listove kelja oprati, odstrani drske i iseci na sitne listove. Kuvati 10-ak minuta u posoljenoj vodi. Procediti i ostaviti sa strane.
  • Testo rastanjiti na pobrasnjenoj dasci, preneti u kalup za tart koji ste prethodno premazali sa malo otopljenog putera. Izbockati viljuskom na par mesta, pa rasporediti tanko isecene kolutice chorizo kobasice. Preko kobasice rasporediti listove kelja.
  • Jaja razmutiti, dodati mleko, krem fres, so i biber pa preliti preko kelja. Posuti rendanim parmezanom i peci u zagrejanoj rerni na 200°C, 10 minuta. Smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti sa pecenjem jos 30-ak minuta.

2 thoughts on “Kiš sa lisnatim keljom i chorizo kobasicom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s